Бивалентну вакцину против ковида 19 можете да примите на Новом насељу

У Дом здравља “Нови Сад” стигла је бивалентна вакцина против ковида 19. Како кажу у ДЗ „Нови Сад“, ову вакцину можете да  примите искључиво као бустер дозу, дакле, ако сте већ вакциниса и то без обзира на то коју врсту вакцине сте претходно примили.
vakcinacija
Фото: Grad Novi Sad

Вакцина се даје особама старијима од 12 година које су примиле примарну серију вакцине (две дозе), или које су додатно примиле једну или више бустер доза вакцине.

Услов за вакцинацију бивалентном вакцином је да је прошло најмање три месеца од примања последње дозе вакцине против ковида 19 или најмање три месеца од прележане инфекције код потпуно вакцинисаних особа.

Бивалентна вакцина као бустер доза се нарочито препоручује код особа старијих од 50 година, особа са примарним и секундарним имунодефицијенцијама, особама са коморбидитетима, корисницима и запосленима у домовима за стара лица и запосленим у здравственим установама.

Вакцинални пункт Дома здравља “Нови Сад” налази се у објекту на Новом насељу, улаз са стране, и ради сваког дана, осим недељом, од 08:00 до 18:00 часова.

                                                                                 

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести