Бивши ђаци се одужили својој осмолетки

Основна школа „Соња Маринковић” добила је обновљено кошаркашко игралиште, захваљујући донацији бивших ученика те осмолетке,

а сада успешних фудбалера, браће Сергеја и Вање Савић-Милинковића и њихове мајке, бивше кошаркашице Милане Савић. Они су обезбедили нову тартан-подлогу за школски кошаркашки терен, површине 420 квадратних метара, као и нове табле с кошевима, на којима ће се у спортским вештинама опробати ђаци те школе, али и сви спортски настројени становници Грбавице и шире.

– Ради се о једној лепој поруци наших бивших ученика, а садашњих репрезентативаца Србије – каже директор ОШ „Соња Маринковић” Бранислав Давидовић. –  су извлачене линије по терену те је он сада спреман за школарце, али и за остале, имајући у виду да се ту и увече игра кошарка и да је по том спорту наша школа позната. Ово је дар који треба сачувати.

Како каже, тартан-подлога коју је донирала та новосадска породица спортиста тренутно је најмодернија у Новом Саду и изузетно је квалитена, а постављали су је извођачи из Загреба. Директор напомиње да су такви облици помоћи веома значајни школи, која не може сама да исфинансира све што је потребно. На тај начин, каже он, сви људи добре воље допринеће томе да се школа не заборави.

Обновљени терен имаће „велику премијеру” већ 3. јуна, када ће се кошаркашки ветерани традиционално окупити и одиграти утакмицу.

Д. Ристић

 

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести