Богат програм на „Новосадском БИГ дечјем лету“

Трећа седмица деветог „Новосадског БИГ дечјег лета“ протиче у знаку креативно-едукативних радионица инспирисаних европским наслеђем на више од 10 места у граду.
 Manifestacija „Novosadsko BIG dečije leto”  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Манифестација „Новосадско БИГ дечије лето”  Фото: Дневник.рс

Списак радионица, сатница, начин пријаве учешћа као и информације о узрасту којем је намењен одређени програм, доступни су на сајту www.dkcns.rs или на званичној Фејсбук страници „ДКЦНС - Дечји културни центар Нови Сад“. Готово сви програми и радионице “Новосадског БИГ дечјег лета” су бесплатни.

Центар за производњу знања и вештина током ове седмице уводи малишане у свет спорта, учећи их зашто је добро бавити се спортом, како се постаје спортиста, шта значи бити тимски играч, да ли би требало да буде љутње након пораза... Малишани који желе да се опробају у неком спорту имаће прилику то да ураде у Адреналин парку “Земља чуда” или у Војвођанској пикадо Федерацији.

О томе како је настало име “Дунав”, какав је осећај возити бицикл покрај те европске реке, шта се дешава с водом из Дунава да бисмо ми могли да је пијемо, које песме певају о тој води и шта све у њој живи, биће речи у Предшколској установи “Дримленд”. Градска библиотека данас од 18 сати малишане води на Штранд одакле ће “ослободити поруке из боце из светионика културе.

Програм испуњен креативним и едукативним радионицама, плесом и представама за најмлађе Дечјег културног центра у тржном центру БИГ трајаће све до 1. августа, сваког уторка и четвртка од 18 до 20 часова, где ће забаву моћи да пронађе цела породица.  “Новосадско БИГ дечје лето” организује Дечји културни центар “Нови Сад”, уз подршку Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за образовање и тржног центра „БИГ“.         

Б. П.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести