Богословија поклонила тону хране Црвеном крсту

Нешто мање од тоне сојиних производа Богословија „Свети Арсеније“ поклонила је Црвеном крсту Сремских Карловаца за припрему оброка најугроженијим суграђанима.
с
Фото: Црвени крст Сремски Карловци

Џакове са сојиним производима у петак су чланови Православне омладинске заједнице допремили Црвеном крсту, који је с Карловачком богословијом почетком марта склопио уговор о донацији.  Богословија је, како каже вршилац дужности ректора у тој школи протојереј мр Јован Милановић, одлучила да дарује храну за Народну кухиnjу, имајући у виду предстојеће васкршње празнике, па је тај гест – гест љубави према ближњима.

– Ми смо у овој школи пре свега позвани да будемо људи и да сведочимо оно о чему причамо, а то је да је ближњи наш први и основни задатак на путу спасења – каже прота Јован Милановић. – С друге стране, пошто смо и ми добили сојине производе, а нама толико не треба, хтели смо да поделимо с онима којима су потребни. На тај начин смо хтели и да будемо практични и то што је нама вишак да дамо некоме коме ће то бити корисно и довољно. 

То је друга већа количина намирница коју је Црвени крст добио од почетка године.

Крајем јануара брачни пар Сања и др Димитрије Панфилов су организовали прикупљање хране за Народну кухињу и тако обезбедили 324 кг различитих намирница за припрему оброка најсиромашнијим Карловчанима. 

 

 

З. Мл.

Karlovčanin
25.03.2020 • 22:32
Zar takav gest ne treba da bude anoniman? A ne da odmah izveštavate po pozivu. Humanost u ovakvim situacijama se podrazumeva. Na stranu što se poklanja, prosleđuje donacija školi, a đaci neće biti u školi pa će svakako propasti tolika količina hrane.
Karlovčanac
29.03.2020 • 11:37
Idi pokloni komad mozga, vidiš da ti curi iz ušiju višak.
Novosadjanka
31.03.2020 • 11:08
E popularnost je cudo...bas smo humani.
Novosadjanka
31.03.2020 • 15:26
Svaka cast za tekst
EUR/RSD 117.3742
Најновије вести