Бошкан отворио Игре у Новом Саду

НОВИ САД: Слободан Бошкан, олимпијски шампион у одбојци из Сиднеја уживао је у спектаклу који су у Новом Саду приредиле Спортске игре младих.
novi sad panorama, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Dnevnik/Radivoj Hadžić

Нови Сад и чувена дворана Спенс били су место са највише дечијих осмеха, пријатељства и љубави у Србији.

У „Српској Атини“ одржана су регионална такмичења Дунав осигурање Спортских игара младих, са екипама из Сремске Митровице, Суботице, Сомбора, Зрењанина, Панчева, Кикинде, Бездана и других градова Војводине.

Раздрагани школарци из Новог Сада једва су дочекали дан да најлепша спортска прича стигне у њихов град и да се такмиче на теренима где су стасавали бројни асови српског и светског спорта.

А посебно одушевљење код талентованих спортиста на отварању изазвала је маскота лав Виктор и ватромет од конфета.

Желим вам пре свега да уживате у такмичењима, да будете добри, победите, али и да осетите драж Спенса. Овде су почели велики шампиони, у одбојци, кошарци, стоном тенису, стрељаштву, боксу и бројним другим спортовима. На најлепши начин искористите овај посебан дан. Уверен сам да су међу вама неки нови шампиони, који ће на великој сцени представљати наш град и државу, изјавио је Слободан Бошкан, који у ризници медаља сем олимпијског има и злато са Европског и сребро са Светског шампионата и омиљен је било где да се појави.

Бошкан је додао да је 2019. у СПЕНСУ, када је Игре свечано отворио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, видео колико је значај Дунав осигурање Спортских игара младих.

Био сам одушевљен енергијом и пажњом коју Игре привлаче код деце. Оваква такмичења су веома значајна за малишане, да развијају спортски дух, такмиче се, да могу да осете и укус победе и пораза, што је битно за све који хоће да се баве спортом. Опет, са друге стране имамо чињеницу да су у Игре укључене и земље региона, да деца имају прилику да се такмиче са вршњацима из Хрватске и Босне и Херцеговине. Мислим да је то изузетно лепа промоција спорта и дружења која шаље најлепшу могућу поруку, рекао је Бошкан, који је недавно као тренер сјајно предводио одбојкаше Војводине ка титули првака Србије, оверивши пласман у Лигу шампиона.

На церемонији свечаног отварања присуствовали су начелник Градске управе за спорт и омладину Властимир Мастиловић, генерални секратар Савеза за школски спорт Урош Савић, председник градског савеза за школски спорт Срђан Пришић, спортски директор СИМ Немања Црнић, директор хале Спенс Драган Милић, а пламен пријатељства упалили су млади рукометаши Вукашин Божовић и Стефан Ћосић.

Спортски директор СИМ Србије Немања Црнић уручио је мајицу Игара Слободану Бошкану.

Посебно смо поносни на екипу ,,Седмица,,. То су дечаци чији је капитен Вукашин, дечак који је са нашим Виктором носио бакљу пријатељства. Они су на неки начин испунили нашу мисију, наш циљ а то је да учесници игара буду деца која воле спорт и које воле да се друже. А то значи да не морају да буду професионални такмичари. Вукашин је тако окупио екипу, то су његови другари из краја међу којима се само двојица заиста баве рукометном али ето то их није спречило да данас дођу и уживају са нама у Новом Саду, истакла је Далиборка Делибашић, пр Спортских игара младих Србије.

Такмичења у Новом Саду одржана су уз максимално поштовање свих епидемиолошких мера које су у борби против корона вируса прописали Влада Србије и Градски Кризни штаб.

У Србији, Дунав осигурање Спортске игре младих, одржавају се под покровитељством председника Александра Вучића, уз подршку Владе Србије. Генерални спонзор је компанија Дунав осигурање, а пул спонзора чине и компаније “Коца-кола”, УЕФА Фоундатион, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

Игре се настављају у Прибоју, а онда следи нови спектакл, у Врелу код Уба и турнир у малом фудбалу, у родном месту амбасадора СИМ Немање Матића.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести