“Чепом до осмеха” коначно добило своју просторију

Удружење “Чепом до осмеха” након пет година хуманитарног рада, коначно је добило просторију коју су  свечано отворили у Ћирпановој 25, а коју им је обезбедио Град Нови Сад. До сада су, заједно са грађанима Србије, скупили 85 тона чепова и тиме помогли 16 малишана са инвалидитетом набављајући им прилагођена помагала.
Čepom do osmeha/ Dnevnik foto
Фото: Дневник (Филип Бакић)

“Ово је још један велики корак у нашем раду Удружења, све постаје много озбиљније и захваљујем се Граду који нам је, након немилог догађаја крађе чепова у старој кући, омогућио овај простор у којем ћемо заједно да држимо радионице, едукујемо децу о екологији и зашити животне средине, зашто нам је значајан тај чеп али и цела рециклажа, шта би се десило кад не бисмо рециклирали”, рекла је председница Удружења дипл. еколог Вања Петковић, наводећи да ће у том простору ширити и љубав и осмехе. “Сваки успех са децом је много значајан, свака је прича за себе и има много емоција. Велика смо породица и драго ми је што постижемо овако сјајне резултате“.

Град Нови Сад је поносан на Удружење “Чепом до осмеха” јер су успели да споје корисно и хумано и тако подигну свест својих суграђана о важности екологије, рекла је чланица Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине Мира Раденовић. Међутим, акција сакупљања чепова не би била оволико успешна да што више људи није узело учешће. Томе су нарочито допринели и други хуманитарци, али и пријатељи Удружења “Чепом до осмеха”, међу којима су добитник Новембарске повеље Горан Црнојевић, светски шампион у савате боксу Горан Бајшански, чувени столар Милорад Миле Јурковић и други.

“Хуманост нам је на све већем нивоу и има све више људи који желе нешто да ураде, а “Чепом до осмеха” се лавовски бори да оствари доста тога, док смо ми ситне рибе и помажемо колико можемо”, рекао је столар Миле, додајући да је свака врста помоћи добродошла, па и у виду подршке или савета.

Л.Радловачки

 

 

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести