ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА Трицикл за Константина

Удружење „Чепом до осмеха” уручило је  терапеутски трицикл деветогодишњем дечаку Константину Јанковићу у Дому здравља „Лиман”.
д
Фото: Dnevnik.rs

С обзиром на то да се Дом здравља „Нови Сад” акцији прикључио пре доста времена и заједно с грађанима сакупио три тоне пластичних чепова, Удружење „Чепом до осмеха” одлучило је да се све уприличи управо у једној од здравствених установа. Од прикупљених чепова купљено је ортопедско помагало, а Константин је 19. дете ком је акција помогла.

– Желео бих да захвалим људима из Удружења „Чепом до осмеха” што су нам дозволили да будемо део њиховог тима и да у нашим просторијама спроводимо акцију сакупљања чепова – истакао је директор Дома здравља „Нови Сад” Веселин Бојат. – Нисам веровао да је сакупљено више од три милиона чепова у овој акцији и заиста сам срећан што су наши запослени, као и пацијенти који долазе, стекли ту навику да доносе чепове. Захвалан сам том удружењу што нас учи тако једноставним и обичним стварима – да будемо хумани, помажемо другима и радујемо се туђим осмесима. Надам се да ћемо наставити успешну сарадњу и да ће бити још овако лепих догађаја.

Константин Јанковић је ученик Основне школе „Ђорђе Натошевић”. Рођен је с церебралном парализом, али је изузетно храбар и прави борац. Да би побољшао квалитет живота и што више се осамосталио, свакодневно иде на терапије.

– Борба траје већ девет година, ишли смо на разне терапије, разна помагала смо испробавали, а мени је, као самохраној мајци, веома тешко да обезбедим све што му је потребно – испричала је Константинова мајка Сања Богданов. – Он је сада у фази кад га више није лако заинтресовати играма. Жели да вози бицикл и буде као остала деца. Овај трицикл му много значи, јача му мишиће и моторичку способност, а најважније је то што ће бити срећан. Хвала Удружењу „Чепом до осмеха” и свима који учествују у акцији!

Од прикупљених чепова купљено је ортопедско помагало, а Константин Јанковић је 19. дете коме је, кроз акцију, обезбеђена помоћ

Удружење „Чепом до осмеха” постоји већ пет година и, осим сакупљања чепова, брине о очувању животне средине, бави се рециклажом и у том смислу едукује и одрасле и децу, како у Новом Саду, тако и широм Србије.

– Изузетно смо поносни и захвални целој Србији која је учествовала, а чеп сваког појединца део је поклона који смо данас уручили Константину – нагласила је председница Удружења „Чепом до осмеха” Вања Петковић. – Надамо се да ће Константин користити трицикл у здрављу и срећи, и да ће му, захваљујући томе, бити боље. Циљеви помагала и јесу да деци свакодневица буде олакшана, да им буде лепше, дани да буду разноврснији и испуњени активностима.

У акцији је до сада сакупљено 100 тона пластичних чепова. За то је заслужно ангажовање многих људи и институција те је овом приликом Удружење „Чепом до осмеха” захвалнице уручило најактивнијим објектима Дома здравља „Нови Сад”, Основној школи „Ђорђе Натошевић”, као и појединцима, иницијатору акције сакупљања чепова у Дому здравља Браниславу Мандићу и директору Веселину Бојату.

Текст и фото: Б. Павковић

Jelena
21.12.2017 • 11:29
Sve pohvale domu zdravlja !I osoblju koje je ucestvovalo u ovako divnoj humanitarnoj akciji !
EUR/RSD 117.5893
Најновије вести