Циклонизација: Појачане мере дезинфекције, обустављени третмани по становима, осим хитних

НОВИ САД: Због повећања броја оболелих од корона вируса на територији града Новог Сада и Војводине, те потребе за поновним додатним превентивним мерама дезинфекције, “Циклонизација” је од понедељка пеоријентисала део својих оперативних екипа на наведене послове.
dezinfekcija, Dnevnik/Vanja Fifa
Фото: Дневник/В. Фифа

- Поред мера које нису ни прекидане, као што је дезинфекција аутобуса градског превозника и возила хитне помоћи, од почетка недеље оперативци “Циклонизације” изводе и редовне третмане дезинфекције на отвореном и у затвореном. Третманима су обухваћене здравствене установе, геронтолошки домови, као и објекти од високе важности за функционисање градских служби, објашњава Дарио Аћимовић, менаџер за односе са јавношћу “Циклонизације”.

Из овог разлога, али и због потребе да се предупреди потенцијална могућност ширења заразе, “Циклонизација” је до даљњег обуставила третмане дератизације и дазинсекције по домовима грађана.

-Изузетак су хитни поступци, те ће се и даље излазити на третмане дезинсекције и дератизације у случајевима  са високом инфестацијом инсеката, креветних стеница, или пацова, а по пријави грађана, објашњава Аћимовић.

Паралелно са овим пословима, “Циклонизација” ће у пуном обиму наставити све активности у оквиру систематске заштите здравља грађана од комараца, крпеља и штетних глодара.

-Дужи кишни период иза нас, пораст водостаја великих река и нагло отопљење погодовали су повећању бројности комараца и глодара, те ћемо у наредном периоду, пратећи стање на терену, третмане прилагођавати потребама и изводити свакодневно. Сви наведени третмани против комараца, третмани дезинфекције и хитни ддд третмани изводе се у циљу заштите здравља грађана од вируса и векторима преносивих болести, закључио је Аћимовић.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести