Чишћење Алмашког краја у среду од 17, позвани сви Новосађани

НОВИ САД: ЕУ инфо поинт заједно са УГ Алмашани, Новосадским волонтерским сервисом и ЈКП "Чистоћа", организује још једну акцију чишћења, овај пут Алмашког краја.
Almaški kraj u Novom Sadu foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Сви суграђани позвани су да помогну у овој акцији и да у среду, 27. априла, дођу испред КЦ Свиларе у 17 сати, где је окупљање свих учесника.

Алмашки крај јединствен је део Новог Сада, у којем је очувана традиција старог града и који сведочи о изгледу некадашњег Новог Сада и животу његових становника.

Осим свог изгледа, познат је и по великом броју интелектуалаца и заслужних грађана као што су породица Хаџи, Лаза Костић, Ђура Даничић, Јован Јовановић Змај и други. По овим знаменитим личностима назване су многе улице у овом делу града.

Из поштовања према традицији и за лепшу будућност нашег града важно је да бринемо њиховој чистоћи.

ЕУ инфо поинт почео је са организацијом добровољних акција чишћења прошли месец када је очишћена плажа Шодрош и околина, а планира да са њима настави сваког месеца у другом делу града и његове околине, како би допринели лепшем изгледау нашег града, али и подизању свести о важности екологије у урбаним срединама.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести