Црвени крст града уручио огрев и прехрамбено-хигијенске пакете

Социјално угроженим породицама  је додељено 1.200 прехрамбених и 1.200 хигијенских пакета помоћи, као и 600 кубних метара огревног дрвета у Петроварадину, где је магацин Црвеног крста.
д
Фото: Црвени крст

По речима помоћнице градоначелника Љиљане Коковић, помоћ је намењена за око 3.000 социјално угрожених породица које су се током 2019. године обраћале за помоћ.

– Она се реализује у оквиру програма директног ублажавања сиромаштва, који спроводи Црвени крст града, уз подршку Градске управе за социјалну и дечју заштиту – казала је Љиљана Коковић. – Из буyета Града је за ту сврху издвојено 7.150.600 динара.

Како је рекао секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић, већ традиционално се крајем новембра реализује та врста помоћи, захваљујући снажној подршци Града. Током децембра ће, за све који су предали захтев, у Црвеном крсту Новог Сада такође бити организована помоћ за социјално угрожене породице.

– Овде дистрибуирамо и огеревно дрво за наше грађане којима желимо да помогнемо, олакшамо и ублажимо предстојећи зимски период – казао је Лазић, и додао да ће се ускоро делити и новогодишњи пакетићи деци корисника услуга Црвеног крста, и то све захваљујући Граду.

По његовим речима, Црвени крст помаже корисницима новчано-социјалне помоћи, вишечланим породицама, старима и болеснима, односно пензионерима с најнижим примањима. У Црвеном крсту града је број корисника програма Народне кухиње стабилан, као и број корисника новчане социјалне помоћи.

– Све нам значи, сиротиња смо велика и хвала им што неко мисли и на нас и што нам помаже – рекла је једна од корисника помоћи Ана Балог. – Моја породица добија прехрамбени пакет и дрва за огрев, која нам нису довољна за целу зиму. Можда ће потрајати седам до осам дана, али хвала Црвеном крсту што су нам и то дали. Ако буде другог пута, можда ћемо добити више дрва, али то опет зависи од тога колико је нас којима је та врста помоћ најпотребнија.

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести