ЂАЦИ V-1 ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „23. ОКТОБАР” ЗА ПРИМЕР Паре с базара поклонили НУРДОР-у

Ученици V-1 разреда карловачке Основне школе „23. октобар” одлучили су да новац зарађен на Новогодошњем вашару који се по традицији одржава последњег дана у првом полугодишту, уплате на рачун Националног удружења родитеља деце оболеле од рака - НУРДОР.
a
Фото: privatna arhiva

Њихов разредни старешина Ружица Морошев је спровела жељу својих ђака у дело и 19.570 динара уплатила том удружењу. По њеним речима, деца су сама одлучила да новац дају у хуманитарне сврхе и то цео износ.

- Питала сам их да ли желе да један део оставе за себе и потроше како хоће, а да други дају у хуманитарне сврхе, међутим, они су били категорични и рекли да хоће да поклоне целу суму - објашњава Ружица Морошев. -  На питање да ли имају идеју коме би дали паре, спремно су одговорили – НУРДОР-у. Они знају да је то организација која је посвећена деци оболелој од рака јер наша школа сарађује са НУРДОР-ом.

Ружица Морошев каже да је била одушевљена када су јој ђаци саопштили шта су намерили да ураде са новцем. Била је дирнута и тиме како су се организовали за Новогодишњи вашар. Смисао те школске манифестације јесте у томе да ученици сносе добар део организације и уче се вештинама трговине и комуникације. Ђаци су се растрчали по тргу не би ли што више производа које су припремили за продају и продали.

Новогодишњи вашар Основне школе „23. октобар“ на главном тргу у Сремским Карловцима традиционална је дечја манифестација која по броју посетилаца спада у најмасовније догађаје у току године у вароши. Правило је да новац који зараде од продаје предмета које сами направе распоређују по сопственом нахођењу. Ђаци V-1, њих 23, одлучили су да га поклоне некоме коме је потребан за здравље.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести