Дечја радионица у Спомен - збирци Павла Бељанског

Радионице за децу од шест до 12 година, инспирисане темама и мотивима на сликама Стојана Аралице, у склопу изложбе из циклуса “Павле Бељански - пријатељ уметника”

током јула и августа одржаваће се сваке друге суботе од 11 до 13 часова у Спомен–збирци Павла Бељанског, Трг галерија 2. Радионице су замишљене тако да кустоси најпре разговарају са  децом о изабраним темама на сликама,а потом утиске са изложбе креативно изражавају путем цртежа, колажа и вајања.

Дечја радионица, која почиње у суботу у 11 часова, носи назив “Где сам и шта радим?”. Учесници ће, посматрајући дела Стојана Аралице, увидети да је он своју супругу Карин сликао у различитим ситуацијама, па ће тако и они у пару радити на новој креацији, учећи истовремено о задатку сликара, али и модела.

Ауторка изложбе Јасмина Јакшић Субић овом изложбом обухватила је стваралаштво Стојана Аралице, пријатељске везе Павла Бељанског са уметницима, као и лични живот сликара. Циклус изложби “Павле Бељански – пријатељ уметника” осмишљен је са циљем да нагласи значај легатарског подвига дародавца Павла Бељанског у настајању једне од најцеловитијих музејских збирки националне модерне уметности. Изложба представља и једно од централних дешавања у Спомен – збирци, којим се током 2016. године обележава пет и по деценија од отварања музеја за јавност, као и 45 година од отварања Меморијала уметника.

Б. П.
 

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести