Догодине за породице с троје и више деце смањење рачуна за комуналије

Предлог одлуке о утврђивању критеријума за умањење обавеза плаћања комуналних услуга породицама с троје и више деце у 2020. години усвојен је на седници Савета за комуналне делатности, а уочи седнице Скупштине града која је заказана за 27. новембар.
novi sad panorama, Dnevnik/Radivoj Hadžić
Фото: Dnevnik/Radivoj Hadžić

Утврђено је да висина умањења обавезе за комуналне услуге за породице с троје, четворо и петоро деце износи 30 одсто, за оне са шесторо, седморо и осморо деце 40, док је за породице за деветоро и више деце 50 одсто. Умањења се односи на услуге које пружају ЈКП „Новосадска топлана”, ЈКП „Водовод и канализација” и ЈКП „Чистоћа”, а које се наплаћују преко јединственог месечног рачуна који издаје ЈКП „Информатика”.

Право да остваре попуст имају породице с троје и више деце до завршетка њиховог редовног школовања, а најдуже до 26 година живота, фамилије чији чланови имају пријављено пребивалиште на територији града Новог Сада, односно боравиште за расељена лица с Косова и Метохије, на адреси стана за који траже умањење, и уколико редовно измирују јединствени месечни рачун који гласи на њихово име.

Пошто одлука буде изгласана на седници 27. новембра, и након што се објави у „Службеном листу”, примена ће почети од јануара. Како је речено, породице ће до 25. јануара морати да поднесу захтеве Градској управи за социјалну и дечју заштиту у Писарницу Градске управе за опште послове. Тај захтев ће, као и сви пређашњи, бити објаваљен на сајту локалне управе novisad.rs, када одлука ступи на снагу.   

С. Кр.

EUR/RSD 117.4762
Најновије вести