ДСС и ПОКС предлажу промену имена Трга републике

Градске организације ДСС и ПОКС , у одвојеним иницијативама, предлажу да се промени име Трга републике, на којем ускоро треба да буде постављен споменик краљу Петру Првом.
trg republike-RHA (2)
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предао је званичну иницијативу да се Трг републике у Новом Саду преименује у Трг присаједињења.

„Није логично да споменик Краља Петра, који ће ускоро красити центар Новог Сада, буде на Тргу републике. Пре више од пола године, поднели смо  иницијативу да се Трг републике преименује у Трг Краља Петра“. истакао је потпредседник ПОКС и председник Градског одбора ПОКС Нови Сад Владимир Јелић.

Градски одбор Демократске странке Србије у Новом Саду предао је Комисији за називе делова насељених места и јавних служби предлог да се део Даничићеве улице преименује у „Трг јединства".

Новосадски ДСС предлаже да, поводом обележавања стоте годишњице од проглашења присаједињења Срема, а потом и Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији,  Град Нови Сад у коме је и седиште Аутономне покрајине Војводине, донесе одлуку да трг на коме ће бити откривен споменик Краљу Петру I Ослободиоцу добије назив „Трг јединства".

 

Joki
09.11.2018 • 19:43
Nikada neće proći. Vojvodina moja dika!!! Dole fašisti.
EUR/RSD 117.5703
Најновије вести