Дух Баварске уз новосадски зачин

Новосадско издање једног од најпознатијих фестивала у свету – Октоберфеста, одржаће се 28. и 29. октобра у Мастер центру Новосадског сајма, први пут у нашем граду.

Осим квалитетног пива, незаобилазних переца и кобасица и баварског духа у Новом Саду, посетиоце у два дана трајања фестивала очекују и садржаји попут конференције о трендовима у хотелијерству. За добру музику побринуће се бендови „Гифт”, „Јурасик рок” вишеструког светског и европског шампиона у кик-боксу Ненада Пагониса, „Фрајле”, „Штикле и виклери”, „Ортодокс Келтс”, „Ничим изазван”, Звонко Богдан и други.

– Манифестације тог типа, привлачећи госте из земље и иностранства, постају све значајнији туристички производ Новог Сада – рекао је члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић. – Намера Градске управе за привреду и Туристичке организације је да продуже сезону манифестација, поготово што Нови Сад претендује на то да постане тзв. сити брејк дестинација. „Октоберфест” се одржава у затвореном, репрезентативном простору Новосадског сајма и сигуран сам у то да ће привући бројне посетиоце.  

Још један битан аспекат тог фестивала, по речима Радојевића, јесте подршка Немачко-српске привредне коморе, па се очекује долазак привредника који ће имати прилику да у опуштенијој атмосфери размене искуства. Члан Градског већа за привреду додао је да се нада да ће Октоберфест наћи место у календару новосадских манифестација и да ће постати традиционалан за наш град.  

Генерални директор Новосадског сајма, који организује догађај заједно с „Колор прес” групом, Слободан Цветковић, захвалио је Граду на сарадњи, рекавши да верује да ће Октоберфест бити подстицај за нове, сличне пројекте, који ће се тек наћи у календару Сајма и освојити свој простор на тржишту. У том смислу, каже Цветковић, већ је успостављен контакт с приватним компанијама и иновативним појединцима.

– Овом манифестацијом желимо да спојимо забаву и привреду с немачком традицијом у Војводини, која је заслужна за развој пиварства и стварање култа испијања пива на овим просторима – рекао је председник „Колор прес” групе Роберт Чобан, указавши на дугу и богату традицију пиварства у Војводини, а тиме и на велики потенцијал у тој врсти туризма.

Уочи саме манифестације на Тргу слободе биће постављен промотивни штанд на којем ће сви грађани моћи конзумирати пиво и переце. Улазнице за „Октоберфест“ ће бити у претпродаји по промотивној цени од 200 динара, а на сам дан Фестивала цена ће бити 300 динара.

Д. Ристић

 

Светски а домаћи провод

Сагоревање калорија од пива и переца посетиоцима је обећао фронтмен групе “Гифт” Јован Матић, рекавши да се ради о јединственој шанси да се локално презентује у слопу једног интернационалног фестивала. Са њим се сложио и један од најбољих српских спортиста, Ненад Пагонис, чији бенд “Јуррасиц Роцк”  углавном свира у хуманитарне сврхе. Ипак, прилику да испромовише Нови Сад на најбољи могући начин, каже, није могао да пропусти.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести