Дукс за 590 динара, а фармерице за 900

Када желе да купе брендирану, квалитетну одећу по повољнијој цени, суграђани

неуморно обилазе такозване секнд хендове, односно продавнице половне гардеробе, што им се исплати, с обзиром на то да робу плате упола мање него у бутицима. Како кажу трговци у тим радњама, продаја добро иде, купује се летња гардероба, која је тренутно на снижењу.

Цене се у појединим радњама с половном одећом разликују у зависности од квалитета па тако постоје оне где неки одевни предмети коштају до 600 динара, а има и продавница где је потребно неки одевни комад платити и до 3.000 динара. За облачење „од главе до пете“ у радњама с половном одећом неопходно је издвојити до 100 евра.

Купци кажу да је понуда разноврсна а цене прихватљиве, док трговци не крију задовољство и истичу да продају и гардеробу великих бројева, намењену пунијим особама. Тако и мало корпулентнији Новосађани могу повољно „напунити“ ормар у тим радњама.

По речима продавачице Славице Милосављевић, посећеност у радњама с половном гардеробом је одлична, и обично су госпође те које су редовне муштерије.

– Најбоље се продаје летња гардероба која је на снижењу, мајице се могу пазарити за око 300 динара – рекла је Славица Милосављевић. – Осим великог избора кошуља и мајица, у понуди имамо и одећу за пуније.

У радњама с половном гардеробом фармерице се продају по 590 до 1.500 динара, дуксеви коштају од 590 до 1.000, док се јесење јакне могу наћи од 590 до 3.000 динара.

Новосађани радо купују у тим радњама јер је, како истичу, одећа квалитетнија и могу да потроше мање новца, а при том купе више него у неким бутицима.

Ј. Радуловић

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести