Дунавски парк поново оживео кроз Ледену шуму

Трећа по реду „Ледена шума” отворена је вечерас у Дунавском парку, уз музичко-забавни програм и величанствен ватромет.
д
Фото: Дневник/Радивој Хаџић

Бајковита атмосфера била је место сусрета свих генерација, којима ће овогодишњим програмом током 45 дана бити понуђени свакодневни бесплатни садржаји: концерти класичне музике, наступи савремених бендова и ди-џејева, уметнички перформанси, едукативне радионице за децу и одрасле, дечје анимације на леду и још много тога. Празнично декорисан амбијент додатно је улепшао програм у којем су учествовале клизачице клуба „Војводина”, „Хаос аниматори” и новосадски бенд „Кло-кло”.

Обраћајући се присутнима на свечаном отварању, председник градског парламента Здравко Јелушић истакао је да нам природа није дала планине, али да захваљујући „Леденој шуми” најмлађи Новосађани могу да уживају у зимским чаролијама.

– Дечје импресије су увек везане за зимске чаролије и ово је прилика да их осете најмлађи Новосађани, али и сви они који у наредном периоду посете наш град – поручио је Здравко Јелушић, потврдивши да је ово клизалиште највеће у Србији и једно од највећих на Балкану.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић, илустрација

Он се осврнуо на утицај оваквих манифестација на туризам, појаснивши да због тога Нови Сад годишње има све више гостију из иностранства.

– Великом броју туриста доприносе културне манифестације. Људи који посете Нови Сад памте наш град по лепим тренуцима које су овде провели. Поред тога, не заборавимо да је исконска потреба људи да имају празнике и да се нечему радују. Ово је право време, пред Нову годину, да наши најмлађи суграђани, као и гости, искрено уживају у Дунавском парку – закључио је Јелушић, који је заједно са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином присуствовао отварању манифестације.

Један од светских првака у баскету три-на-три Стефан Стојачић казао је да је манифестација „Ледена шума” јединствена у Србији, те додао да је одлично што деца током зиме и на отвореном могу да се баве физичком активношћу.

Фото: Дневник/Радивој Хаџић

У централном делу парка постављено је модерно клизалиште које се с пратећом вијугавом стазом око језера простире на 1.300 квадратних метара и пружа забаву посетиоцима и на температурама до 15 Целзијусових степени. Тик до клизалишта је кафе-ресторан, као део понуде, поред дрвених кућица, где могу да се угреју и окрепе уз кувано вино, зимске делиције и разноразне посластице локалних произвођача. Добра вест је да су цене улазница и изнајмљивања клизаљки остале исте – 200 динара, а за почетнике млађе од 12 година на располагању је бесплатна школа клизања, радним данима од 9 до 10.30 сати.

С. Милачић

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести