Дводневна музичка манифестација „Лиман зове” на Штранду: Од панк-рока до фолклора

У оквиру дводневне манифестације “Лиман зове”, која се од 12 часова одржава на платоу купалишта Штранд, јуче је организована свирка бендова, док је данашњи дан резервисан за јавни час фолклора.
13 - liman zove
Фото: Дневник (В. Фифа)

У име организатора Мирјана Ковачевић захвалила се Градској управи за културу која је помогла у организацији пројекта. Како је појаснила први дан манифестације је био “подељен” на два дела.

- Од 12 часова смо реализовали пројекат “Живела музика” у оквиру ког су нам се представили млади музички таленти - казала је наша саговорница. - Наиме, позвали смо грађане да понесу своје инструменте и на радионици свирају с чалновима бенда “Атомско склониште” и “Пекиншка патка”. Радионица је изгледала и звучала сјајно и чини ми се да ће младим музичарима остати у сећању за цео живот. Идеја нам је била да без претходног упознавања и увежбавања талентовани грађани покушају  заједнички да изведу музичка дела. Желели смо да докажемо да је довољна  љубав према музици и да нас она све повезује. Била је то јединствена прилика да наши суграђани, који вредно вежбају и уче да свирају неки од инструмената, покажу своје умеће, без обзира на стил који негују.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Од 14 часова уследио је пројекат “Лиман зове”. Како је објаснила Мирјана Ковачевић реч је о “Новосадском уранку” који је годинама оганизован у Лиманском парку за 1. мај, међутим због епидемије коронавируса ове године је он одгођен за септембар.

- На конкурсу који смо расписали за музичаре стигле су бројне пријаве новосадских бендова који свирају ауторску музику, а ми смо одабрали троје: бендове “Непријатељ прелази зеку”, “Опстанак” и квартет “Ол бегс” - појаснила је Мирјана Ковачевић. - Изненађење је била нова постава бенда „Пекиншка патка“ која је прашила старе хитове и промотивно гостовање бенда „Атомско склониште“ који су одржали концерт у нашем граду.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Пројекат “Фолклор као начин живота” одржава се данас, такође од 12 сати, те организатори позивају Новосађане да им се придруже на јавном часу и да се увере да и фолклор може да буде вид рекреације. У савладавању корака ће им помоћи кораографи и корепетитор. Улаз на Штранд је бесплатан.    

С. К-ч

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести