ДЗ Нови Сад: Исправно је само оно што каже лекар у Ковид центру

НОВИ САД: О начину рада Дома здравља “Нови Сад” потребно је информисати се путем званичних саопштења из ове установе, навели су из Службе за односе са јавношћу Дома здравља.
k
Фото: Dnevnik.rs

Како су истакли, примећено је да се на друштвеним мрежама грађанима дају савети и информације о раду Ковид центра на Новом насељу, што ствара забуну и гужву.

Из Дома здравља “Нови Сад” истакли су да у Ковид центар на Новом насељу долазе искључиво суграђани са симптомима ковид инфекције, као и да није могуће урадити ПЦР тест уколико је постојао контакт са зараженом особом, а да при томе не постоје симптоми. У том случају, ПЦР тест, на лични захтев, може се урадити искључиво на Институту за јавно здравље Војводине.

- Захвални смо грађанима који нам путем друштвених мрежа указују на пропусте и упућују похвале на наш рад. Ипак, молимо их да о свему што се тиче лечења, тестирања и организације наших служби ангажованих на лечењу пацијената са ковид инфекцијом, као валидан извор информација узимају само оно што долази од лекара Дома здравља “Нови Сад” - наведено је у саопштењу.

Д. А.

EUR/RSD 117.2962
Најновије вести