Егзит фешта 19. Пут

Деветнаесто издање Егзит фестивала под паролом “Егзит трајб”, односно племе, почиње вечерас, а капије Петроварадинске тврђаве отварају се у 19 часова. Будући да британски рок ветерани “Кјур” наступају од 20.30 часова, те да се очекују велике гужве, организатори саветују посетиоцима да дођу сат раније, како би на време набавили картице и уплатили новац.
Exit-ова mts Dance Arena Foto: Exit fest
Фото: Exit-ова mts Dance Arena Фото: Егзит фест

Програм на главној фестивалској бини почиње у 19.30 часова наступом британског састава “65Daysofstatic”, који је познат и по сарадњи с Робертом Смитом, фронтменом групе “Кјур”. Наступ једног од најпознатијих рок бендова, “Кјура” планиран је до 23 часа, а званична церемонија отварања 19. фестивала на Петроварадинској тврђави почиње у поноћ. Пола сата након

поноћи наступа белгијски хитмејкер “Lost Frequencies”, а од 1.45 за микс пултом ће се наћи руски ди-џеј двојац “Filatov & Karas”. Програм на мејн стејџу завршава се наступом белгијског дуа “Two Pauz”, који почиње од 3.15 часова.

Љубитеље електронске музике од 22.15 часова на Денс арени дочекаће Илија Ђоковић, а после њега за микс пулт долази Моника Крус. Белгијски ди-yеј и продуценткиња Charlotte De Witte дружиће се с денсерима од 1.30, а након ње, од 3 часа после поноћи на сцену излази Тексашанин кубанског порекла Maceo Plex. Од 6 сати изјутра публика ће ђускати с Карлом Коксом и то је уједно последњи наступ на Денс арени.

У току је замена ваучера за фестивалске наруквице и то на три места, испред Српског народног позоришта, на рецепцији Егзит кампа, као и преко пута главне капије фестивала, код Ловотурса. Четвородневне улазнице купци морају заменити за наруквице, док се једнодневне карте не мењају. Једнодневна улазница за први фестивалски дан, продаје се на капијама фестивала по цени од 5.000 динара.

Више информација о комплетном програму, као и о сатницама, налази се на сајту www.exitfest.org, а организатори напомињу да су сатнице и програм подложни променама.

 

Скупљају пластичне чепове

Као и претходних година ЈКП „Чистоћа” брине о чистоћи током  “Егзита”. Екипе тог предузећа су, по речима директора Владимира Зеленовића, интензивно уређивале простор Тврђаве и Подграђа, а наредних дана на тим местима, као и на Београдском кеју, биће организована дежурства. Он је поручио и да ће, без обзира на фестивал, одржавање јавне хигијене бити редовно у свим деловима града.

После првог фестивалског дана, од 6 часова, на Кеју жртава рације екипе “Чистоће” ће заједно с представницима Удружења “Чепом до осмеха” прикупљати пластичне чепове, те из градског предузећа позивају све грађане добре воље да им се придруже.

 

 

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести