Егзит организује панел "Последњи позив за планету Земљу"

НОВИ САД: Након што је 35 хиљада људи широм света прославило Егзитов рођендан гледајући онлајн панел "Активизам - наредних 20 година", којим је покренута нова платформа "Р:еволуција свести", сутра у 12 часова Егзит отвара нову тему кроз панел дискусију „Последњи позив за планету Земљу“ који ће бити стримован на Фејсбук страници.
egzit
Фото: exitfest.org

Циљ је да се поново на глобалном нивоу скрене пажња на важност заштите животне средине, која немаром човечанства прети да буде потпуно уништена.

Учесници панела биће Anna Schoemakers, извршна директорка међународне организације за заштиту животне средине и заштиту животиња „Greenpeace“ у Холандији, затим Hans Bruyninckx, извршни директор Европске агенције за животну средину, као и Sophia Kianni, национални стратег и климатска активисткиња у глобалном покрету „Fridays for Future“ Грете Тунберг, оснивач и извршни директор непрофитне глобалне организације „Climate Cardinals“, истакнути члан међународних еколошких покрета „This is Zero Hour“ и „Extinction Rebellion“.

"Пандемија коронавируса је подцртала оно што би требало да буде императив, а то је свест да је природа једино безбедно место које ће пригрлити човека и сачувати га од различитих пошасти, чија појава кулминира у савременом друштву. Једино су шуме, реке, планине, језера оазе мира и здравља", истичу организатори.

Додају да данас, када је природи коначно успело да скрене пажњу да је неопходна да би било живота на планети Земљи, на човечанству је да се тргне и крене у њено спашавање.

"Потребан је нов начин гледања на живот и свет и подизање свести о томе да је природа неодвојиви део људског постојања. Потребна је „Р:еволуција свести“, а Егзит је управо овом, као и другим својим платформама, низом онлајн панел дискусијама и пошумљавањем преузео задатак покретања тема и акција које ће планету опет учинити зелено-плавом", поручују организатори.

EUR/RSD 117.5679
Најновије вести