Eкипa „Јасерштајна” одушевила ђаке у ОШ „Светозар Марковић Тоза“

На опште одушевљење ђака ОШ „Светозар Марковић Тоза”, ту установу на Детелинари посетили су Лени, Милан и Декс из екипе „Јасерштајна” (Yашерстаин). Око 150 најбољих ученика, првенствено петог и шестог разреда, добило је прилику да упозна чланове домаће „Јутјуб” сензације, да с њима попричају, сликају се и узму аутограме.
jaserstat01_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Иницијатор дружења је дванаестогодишња Ана, која је директору Петру Наранчићу још на летњем распусту причала о својим идолима и пожелела да их упозна. Након што је видео о чему се ради, Наранчић је контактирао с Миланом и договорио дружење с екипом „Јасерштајна”. 

„Желели смо да наградимо најбоље ученике па су разредне старешине одабрале неколико најбољих ђака из сваког одељења“, рекао је директор Наранчић, и објаснио да на тај начин мотивишу и друге да се труде.

„Пошто су се осмаци побунили јер су изостављени, договорили смо ново дружење с „Јасерштајном”, и то са седмацима и осмацима.“

Након неколико видео-прилога, уследила су најразличитија питања одушевљених ученика, од тога да ли су и некад школске торбе биле тешке као сад, који су младим звездама били омиљени предмети у школи, до тога како организвати слободно време и постићи одличан успех у школи и у ваншколским активностима, а једна ученица се похвалила да је њена мајка Милану била професорка у Карловачкој гимназији.


Поправљен плафон

Завршена је санација урушеног дела плафона на ОШ „Светозар Марковић Тоза”, након што је у мају, током јаког невремена, оштећен део кровне конструкције. Тада је због тога Грађевинска инспекција затворила осам учионица у тој осмолетки. Градска управа за образовање обезбедила је 3,6 милиона динара за те радове.


„Много је материјала на интернету који и није баш примерен за основце, а ми се трудимо да им понудимо нешто другачије и погодно за њихов узраст“, рекао је Милан Инић из „Јасерштајна”, и додао да му је интересантно да ради с децом.

„Циљ нам је да се то што стварамо допада људима, али да буде културно и у складу с моралом. Свесни смо тога да се не може свима угодити, те се трудимо да, пре свега будемо поносни на свој рад и да стојимо иза оног што урадимо или кажемо.“

Милан напомиње да људи најпре помисле да су неозбиљна дечурлија, и запитају се шта они то заправо раде на интернету, али кад погледају чиме се заправо баве и које теме обрађују, схвате да је то, како каже, ипак мало озбиљнија прича.

О популарности екипе „Јасерштајна” сведочи и чињеница да су основци одушевљено вриштали кад су их угледали и прилазили да се сликају и узму аутограме, а било је и оних који су само желели да их загрле, а није згорег поменути да је на улазу у школу стајало обезбеђење. Да нисмо знали о коме се ради, помислили бисмо да су ОШ „Светозар Марковић Тоза” посетиле неке холивудске звезде. Како нам је у току разговора Милан споменуо, први интервју дао је управо за наш лист, и то још 2014. године. 

Ј. Вукашиновић

фото: Р. Хаџић

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести