EXIT Регионална друштвена кампања љубави #ShareLove

БЕОГРАД: Велика регионална друштвена кампања #ShareLove, чији носиоци долазе из Задра, Новог Сада и Сарајева уз очекивање да ће јој се убрзо придружити и друге организације и појединици из свих крајева Балкана, покренута је данас у организацији EXIT фондације и њених партнера из региона. 
EXIT/Promo
Фото: EXIT/Promo

Вест да је Јуре Зубчић из Задра својим храбрим актом исправио графит мржње у натпис који позива на љубав, ове је године покренула цео регион и бројни људи су јавно поздравили овакав потез на својим друштвеним мрежама, али и путем медија. 

Мотивисани овим, и сличним подухватима истакнутих личности, са жељом да се овакви племенити потези прошире и виде широм региона, EXIT фондација из Новог Сада, у сарадњи с Муња Инкубатором Друштвених Иновација из Сарајева, најпосећенијом инфо платформом за оснаживање младих hocu.ba и Фестивалом 84, покренула је регионалну кампању #ShareLove.

Акција је данас је лансирана на друштвеним мрежама свих догађаја из EXITове фестивалске породице у Босни и Херцеговини, Црној Гори, Хрватској и Србији, где су људи позвани да на својим друштвеним мрежама поделе позитивне поруке или примере као што је овај недавни из Задра. 

Најбоље и најаутентичније објаве на Инстаграму и Фејсбуку које позивају на толеранцију, љубав и поштовање међу људима у региону, а садрже и обавезне хештегове #ShareLove и #tihabalkanskavecina, биће награђени улазницама за EXIT, Sea Dance и Sea Star фестивале. 

Фото: EXIT/Promo

Акција траје до 1. јуна, а прикупљене поруке биће упућене директно са бина на EXITу и другим фестивалима широм региона.

Ова иницијатива део је платформе "Тиха балканска већина", коју је EXIT у априлу 2016. године формирао као одговор на растуће тензије међу државама у региону. 

Настала прво као неформална група уметника и истакнутих јавних личности, који су упутили отворен позив јавности да се супротстави ектремној националистичкој реторици, она је данас један шири фронт и регионални покрет за сарадњу међу људима који су већина упркос фабрикованим сукобима који креирају поједине националистичке струје. 

У организацији "Тихе балканске већине" одржане су бројне трибине и кампање које су за циљ имале да пошаљу гласну поруку да су људи који разумеју значај јачања добросуседских односа и узајамног поштовања међу народима и појединцима на Балкану далеко бројнији и да више не желе да буду тихи. 

Акцију #ShareLove подржала је Амбасада САД у Босни и Херцеговини.

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести