Фестивал Чалабрц фест окупио више од 30 излагача

На Фестивалу добре хране “Чалабрц фест” који је одржан  у Тржном центру “Биг” учествовало је више од 30 излагача, а у оквиру манифестације, посетиоци су имали прилику да уживају у музичком програму и дечијим радионицама, као и да учествују у хуманитарној акцији.
д
Фото: Дневник/С. Шушњевић

На тезгама излагача и овог пута присутни су могли да пробају аутентичну, укусну храну припреману на традиционалан начин, те су у понуди биле разне врсте сирева, колача, ратлука, месних прерађевина, шећерних бомбона и посластица без шећера, сосева, сувих зачина и незаобилазних баклава.

Једна од излагачица, Жељка Самарyија из Сремчице представила је своју производњу ајвара, пекмеза и слатког “ЗимниЦар”, а како је казала, ово није први пут да учествује на “Чалабрцу”, те да је одзив посетилаца, као и увек, добар.

– “Чалабрц” је наша прва манифестација на којој смо учествовали, па смо јој остали верни годинама, а упознали смо дивне људе и мале произвођаче – рекла је Жељка Самарyија.

Произвођач ракије, сира паренице и вина од шипка Ласло Ђерђ из Бечеја казао је да први пут учествује на овој манифестацији и да су утисци веома лепи, као и да је његово необично, али изузетно укусно вино од шипка; изазвало само позитивне реакције Новосађана.

На “Чалабрц Фесту” први пут је учествовала и Рада Богојев из Новог Сада, која прави хлеб од природног квасца старог две и по године и раженог брашна са Сретеновице воденице из Ваљева.

– Интересовање за мојих 11 врста хлебова је велико, а најтраженији је онај са четири врсте сира, маслинама и сушеним парадајзом – рекла је Рада Богојев. – У хлеб стављам и панчету, дуван-чварке, а како је веома здрав и не може да се купити свуда, углавном је атракција и многи га радо купују.

Д. А.

 

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести