Фестивал документарца од 25. до 29. марта у Београду

БЕОГРАД: Мартовски фестивал - 67. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма биће одржан од 25. до 29. марта 2020. у Дому омладине Београда, најавили су из ДОБ.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Један од најстаријих филмских фестивал у Европи и свету и ове године трајаће 5 дана, а публици ће представити богат филмски програм у неколико националних такмичарских категорија: документарни филм до и преко 50 минута, експериментални филм и видео арт, анимирани филм и кратки играни филм - категорија за коју постоји и међународна селекција.

О филмовима који су ушли у такмичарски програм овогодишњег фестивала одлучивала је селекциона комисија у саставу: Милан Никодијевић, редитељ, сценариста и продуцент; Владимир Шојат, филмски и ТВ монтажер, филмски аутор и видео уметник; Никола Мајдак млађи, сниматељ, аниматор, редитељ и предавач.

Стручни сарадник селекционе комисије је Драган Николић, уредник филмског програма Дома омладине Београда.

Нови уметнички директор Мартовског фестивала је Дејан Дабић, дугогодишњи уредник филмског програма Нишког културног центра, сценариста, редитељ и публициста.

Селектовано је укупно 52 филма, која ће се такмичити за Гранд Приx фестивала у појединачним катагоријама за које су пријављени, а на Мартовском фестивалу додељују се и струковне награде - за најбољу режију, камеру, монтажу и дизајн звука/музику.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести