Фестивал кратких позоришних форми за децу ''Театар на дар''

Друго издање фестивала кратких позоришних форми за децу ''Театар на дар'' отворено је у Спортском центру ''Слана бара''.
teatar na dar, grad novi sad
Фото: Град Нови Сад

Манифестација се одржава 2. и 3. јуна, а организатори су удружење ''Новосадски кутак'' и МЗ Слана бара, уз подршку Града Новог Сада и Градске управе за културу.

Ове године на репертоару је 15 представа у извођењу професионалних позоришних трупа, а наступају Позориште из кофера, Позориште Театрило, Позориште младих, Позориште из ранца, Путујуће позориште Свитац, Високо Ц, Весела корњача, Студио Жељко Весељко, Новосадски Нови Театар, Упалимо рефлекторе и други.

Фото: Град Нови Сад

„Јако је важно да се одржавају овако квалитетни културни програми за најмлађе, јер циљ је да их заинтересујемо за културу и уметност у право време, и да касније имамо активне учеснике културног и друштвеног живота. Такође, веома је битно што се овај догађај одвија на Клиси, и доприноси децентрализацији културе, што је један од приоритета Управе за културу и као такав је позициониран и у Стратегији културног развоја Новог Сада. Европска престоница културе није само титула на коју смо поносни, то је велика обавеза и одговорност да културу учинимо популарнијом и да је ставимо у службу општег развоја“, нагласио је Далибор Рожић.

Осим представа, током Фестивала, на радионицама ће се са децом дружити уредници дечјих часописа као и писци за децу. Најмлађе ће такође забављати Хаос аниматори, Вила Четкица и мађионичари, а пријатељи фестивала, ''Минаква'', ''Фриком'' и ''Гомекс'', припремили су слатке поклоне за децу.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести