Фестивали „Интерфест” и „Укуси Војводине” на Рибарском острву

Међународни фестивал вина „Интерфест” биће одржан 10. и 11. септембра од 17 до 22 часа у башти гастро-паба „Берта” на Рибарском острву, а на истој адреси 12. и 13. септембра од 12 до 20 часова биће одржан и фестивал гастрономије „Укуси Војводине”.
4
Фото: pixabay.com

Љубитељи тих манифестација ће и ове године уживати у чувеним домаћим производима и брижљиво негованим винима. Из новосадског удружења „Интерфест” наводе да је ситуација с вирусом још увек неизвесна, али да се, ипак, епидемија стишала, те да су одлучили да фестивале одрже у знатно смањеном обиму и уз поштовање свих препоручених мера.

„Интерфест” је одложен већ два пута, а „Укуси Војводине” су у календару манифестација планирани за 12. и 13. септембар. Зато је пронађено решење да се Новосађанима и свим посетиоцима пружи прилика да испробају и пред јесен купе препознатљиве војвођанске производе из домаће радиности, кулене, сиреве, сокове, мед, џемове, ајваре, разноврсна уља и зачине, као и друге укусне деликатесе и пића. Башта гастро-паба „Берта” пружа довољно простора да се, уз кориговани број учесника, понуди квалитетан програм и у безбедном размаку омогући посета фестивалима, саопштавају организатори, и напомињу да ће на самом улазу бити постављене дезинфекционе баријере, а на сваком штанду дезинфекциона средства, а сви излагачи кће ористити заштитну опрему.

За музички програм побринуће се музички уредник фестивала Александар Дујин, а за војвођанске куване специјалитете кулинар Јован Николић Његован. Улаз на фестивале је бесплатан, а на самом улазу ће се продавати чаше и ваучери за дегустацију.

К. И. И.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести