"Гастрономија је нешто што обухвата привреду и туризам, али се надовезује и на домене културе, природних наука и ширег спектра друштвених наука. Наш стратешки циљ деловања, поред осталих делатности, јесте и туризам, неоткривена, сакривена област у Војводини, а можемо да понудимо традиционално гостопримство, мултикултуралност. Храна је та која нам даје могућност да креирамо и стварамо", казао је Ђоковић, који је и потпредседник покрајинске владе.
Први панел данас посвећен је заштити потрошача, а учесници су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација и различитих компанија.
Власници ресторана, блогери и узгајивачи из региона демонстрираће своја умећа у оквиру програма "Кетеринг за здравље", а познате личности данас учествују у "ВИП квизу знања - VIP Food, Wine & Cooking Quiz" .
За крај скупа уобичајено је већ да се догоди вински панел који је ове године замишљен као дегустација српских пенушавих вина које ће водити сертификовани сомелијери.
Генерални спонзор конференције је Моја Кравица Кухињица, компаније Имлек.