Отворена „Променада” - нови рај за шопинг

НОВИ САД: Нови тржни центар „Променада” отворен је на Булевару ослобођења 119 након више од годину, колико је трајала интензивна изградња.
promenada
Фото: Dnevnik.rs

Више од 160 модних брендова отворило је своје бутике у објекту, а неки од њих први пут су се нашли на новосадском тржишту, али и на српском. Неки од закупаца ће своја врата отворити ускоро. Новоотврени шопинг -центар се простире на 150.000 квадрата и у његову изградњу је уложено више од 128 милиона евра. По речима менаyера шопинг-центра „Променада” Бориса Стевовића, то је један од најзначајнијих додатака богатом портфолију компаније Nepi Rockcastle.

Омогућили смо грађанима Новог Сада да уживају у новом искуству куповине и феноменалним попустима, које „Променада” управо данас доноси граду, а одржали смо и своје обећање да ће шопинг-центар бити отворен 15. новембра, казао је Борис Стевовић на конференцији за новинаре поводом отварања, и додао да ће се кроз неколико недеља упалити и новогодишња светла на тржном центру, чиме ће започети серија дешавања намењених свим грађанима.

Стевовић је на питања новинара о проблемима с подземним водама и о томе да ли имају дозволу ватрогасних инспектора за рад, казао да имају дозволу за пробни рад те да ће у наредном периоду добити све финалне неопходне папире. Како каже, објекат испуњава све услове, има сагласност и потпуно је безбедан. Он је додао да је „Променада” отворена у складу са законском регулативом, те да ће сарађивати с градским институцијама да би се пронашло техничко решење за проблеме с подземним водама.

Фото: Dnevnik.rs

 Лизинг менаџерка у компанији Nepi Rockcastle Александра Здравковић казала је да су концепти свих радњи урађени по последњим стандардима, те да није изненађење што и у Новом Саду данас можемо да их видимо истог изгледа као и у светским и европским градовима.

Фото: Dnevnik.rs

Градећи „Променаду”, сматрали смо да је наш главни задатак да људима омогућимо да на једном месту остваре све своје потребе, најпре да им уштедимо време па да, када дођу овде, задовоље све своје потребе, а онда се опусте и уживају, рекла је Александра Здравковић.

Фото: Dnevnik.rs

 

Фото: Dnevnik.rs

  На четири нивоа шопинг-центар нуди богату понуду модних брендова, а осим тога, врата је отворио и супермаркет „Универекспорт”, који се простире на 3.300 квадрата.

Фото: Dnevnik.rs

 Новосађани ће у „Променади” моћи да користе и бројне услужне сервисе, попут хемијског чишћења, телеком оператера, бјути салона и других.

Фото: Dnevnik.rs

Ту је и широка понуда забавних садржаја, који се, заједно с угоститељским објектима, налазе на другом спрату. 

Фото: Dnevnik.rs

У шопинг -центру су и бројни кафићи и ресторани, food corner, велики биоскоп „Cineplexx Promenada”, дечја играоница и теретана на више од 800 квадрата, која ће имати и додатне садржаје, попут сауне.

Фото: Dnevnik.rs

Из компаније Nepi Rockcastle поручују да је отварање новог шопинг-центра донело и око 1.500 нових радних места, те да је дизајн „Променаде” јединствен по много чему. Како кажу, шопинг-центар је пројектован тако да допушта улазак велике количине природног светла, а специфично је и то да су у оквиру дворишног простора избетонирана и три кошаркашка терена, а посетиоци ће моћи да изађу и на две простране терасе. 

Фото: Dnevnik.rs

Тржни центар има капацитет од 1.500 паркинг-места, укључујући и специјална за породице с малом децом. Специфично је и то што „Променада” има и Baby room, специјално опремљену просторију за пресвлачење и дојење беба. 

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5626
Најновије вести