ГЕНЕРАЦИЈА 1962/1963. окупљена након 60 ГОДИНА

Некадашњи матуранти Гимназије „Јован Јовановић Змај” окупили су се јуче како би обележили 60. годишњицу матуре и сетили се лепих ђачких дана.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Шест пријатељица из генерације 1962/63. јуче је у ресторану „Клуб Соња” уз осмех и добру храну прославило значајан јубилеј који се ретко виђа.

Једна од бивших ученица и организаторка јубиларног окупљања Слободанка Боба Латиновић рекла је за наш лист да је претходно био план да посете саму гимназију, али да су их у томе спречиле разне околности. Она додаје да јој је било тешко окупити матуранте на једном месту јер су многи, након пандемије коронавируса, преминули, док је доста њих тренутно у иностранству, па није успела с њима да успостави комуникацију.

– Школовање у Гимназији „Јован Јовановић Змај” посебно је значајно за нас јер су након средњег образовања сви били добри студенти и успешни у свом послу. Могу се похвалити да је у нашем друштву била и првакиња у атлетици Олга Каливода – нагласила је Слободанка. – Присетили смо се наше разредне Наде Шимшић, као и свих професора који су нас учили и спремали да будемо образовани, одговорни и васпитани млади људи.

Иако нису успеле да посете школу коју су похађале, некадашње матуранткиње поручиле су да ће то учинити када буду прослављале 70. годишњицу матуре.

А. Чегар

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести