Град добија навално ватрогасно возило

На седници Савета за јавни ред и мир и безбедност Скупштине Града Новог Сада већином гласова усвојен је Предлог одлуке о програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2019. годину.
vatrogasci FICA7531 (1)
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

Новац за реализацију овог програма обезбеђена су из буџета Града Новог Сада за 2019. годину у укупном износу од 31.500.000,00 динара. Значајно је што програм обухвата куповину навалног ватрогасног возила заједно са припадајућом опремом, а чија набавка је започела у овој години.

За разлику од осталих ватрогасних возила, навално ватрогасно возило излази прво на интервенцију јер је најкомплетније, односно опремљено је опремом и алатом за гашење свих врста пожара, а у новије време и опремом за техничке интервенције. Садржи резервоар за воду, резервоар за пенило, пумпу, водену инсталацију, преносне апарате за гашење пожара прахом и угљен диоксидом, преносни апарат за гашење пожара лаких метала и може да одговори на скоро све врсте интервенција. Посада овог возила састоји се од командира, возача и четири ватрогасца, те се и по томе разликује од осталих ватрогасних возила и свакако ће олакшати посао ватрогасцима на терену.

Н. Х.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести