Град суфинансира боравак за још 565 деце у приватним вртићима

На данашњој седници Градског већа Новог Сада одoбрено је суфинансирање боравка у приватним вртићима за још 565 деце за период септембар-децембар 2017. године.
vrtic pixabay
Фото: pixabay.com

Наиме, у периоду од 1. августа до 12. октобра 2017. године поднето је 2.465 захтева за финансијску подршку, а Одлуком о финансијској подршци породици са децом предшколског узраста уписаном у предшколску установу чији је оснивач друго правно и физичко лице, била су предвиђена буџетска средства за остваривање тог права за највише 1.900 деце.

Међутим, у циљу обезбеђивања подршке за што више породица, створени су финансијски услови да сви примљени захтеви буду реализовани.

„Градско веће Новог Сада је на данашњој седници донело одлуку да суфинансира боравак за још 565 деце у приватним вртићима, тако да ћемо у те сврхе издвојити још око 70 милиона динара, па да у наредној години суфинансирамо боравак за око 2500 деце. То смо постигли захваљујући уштедама и одговорном трошењу буџетских средстава Града Новог Сада, на шта смо поносни“, истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Град Нови Сад је први у Србији донео одлуку да, због ограничених капaцитета Предшколске установе чији је оснивач, суфинансира боравак најмлађих Новосађана и у приватним вртићима, а у циљу да се тај вид подршке омогући свој деци. Такође на тај начин Град доприноси приватном предузетништву и новом запошљавању што такође спада у приоритете политике Града Новог Сада.

Због тога ће у буџету за 2018. годину, за реализацију поменуте Одлуке бити планирано 250 милиона динара, тј. за око 50 милиона више него у текућој години.

С. П.

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести