ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ ОБИШАО ВЕТЕРНИК И АДИЦЕ Ускоро нови вртићи и веће субвенције за децу у приватним обдаништима (ФОТО ВИДЕО)

Изградњу водовода и канализације у Ветернику северно од Улице девет Југовића, градилиште новог вртића на Адицама и тамошњи Фудбалски клуб и школицу спорта "Проф. Болесников", обишао је данас градоначелник Милан Ђурић, да би се на крају ове мини-турнеје састао са грађанима у Месној заједници на Адицама.
2
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Том приликом, он је најавио ребаланс градског буџета за 25. јул, у којем ће бити новца за повећање субвенција за боравак деце у приватним вртићима, а чији број ће са 3.700 бити повећан на 3.800.

- Објекат Предшколске установе "Радосно детињство" је у поодмаклој фази изградње, требало би да буде готов у октобру. Тада би требало у њега да крене и 250 деце. Вредност инвестиције је око 490  милиона динара, квадратура 2.200 квадратних метара. Имаће фискултурну салу, 11 соба за децу, кухињу, три собе за васпитаче и једну собу за вешерај. Такође, видели смо да лифт за храну иде од приземља до првог спрата – изјавио је Ђурић током обиласка вртића у Телепској долини, односно у Улици Десанке Максимовић бб.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Он је подсетио да Град поред овог вртића гради и обданиште у Улици Мише Димитријевића које би требало да буде завршено у јануару наредне године, док се обданишта у Ковиљу и на Клисанском путу дограђују и реконструишу.

Ђурић је то оценио као добре кораке ка смањењу листе чекања за вртиће.

- То је начин да, колико-толико, дођемо до капацитета у предшколским установама да немамо листе чекања за децу. Ми у овом тренутку имамо 17.360 малишана који иду у "Радосно детињство" потпуно бесплатно. Што се тиче приватних  вртића, 3.700 деце добијају субвенцију од стране Града Новог Сада. Ребалансом буџета ћемо гледати да повећамо субвенције за 100 нових малишана у приватним забавиштима. Такође, одлучили смо и да повећамо субвенције за приватне вртиће – најавио је Милан Ђурић.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Ђурић се осврнуо и на радове које је обишао у Ветернику у Улици Јована Обреновића и околини, где је у току изградња око 3,5 километара водовода и канализације.

- Колико смо причали са грађанима, стварно је важно и значајно да урадимо канализацију и водовод да бисмо могли да асфалтирамо и улице у том насељу. У седам улица је завршен целокупан водовод. Остало је 250 метара канализације да се заврши и црпна станица. Очекујем негде за месец дана, средином наредног месеца да буде готово. Апелујем на људе да поднесу даље захтеве "Водоводу" да се прикључе на водовод  и канализацију, да имају нормалне услове за живот у 21. веку, јер је то оно што фали сваком насељу, да гледамо да га развијамо и да људи квалитетније живе – закључио је градоначелник Милан Ђурић.

Приликом посете ФК "Болесников" Ђурић је уручио фудбалске лопте овом клубу и школици спорта, а заузврат је добио дрес.

С. Кр.

Фото: Ф. Бакић

Фото: Дневник/ Филип Бакић

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести