ГРАДОНАЧЕЛНИК ЂУРИЋ У ГОСТИМА КОД ПОРОДИЦЕ ЦВЕТКОВИЋ: „Заједно стварамо енергетски ефикасан Нови Сад“

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетио је породицу Цветковић, која је на Јавном позиву Града крајем 2023. добила субвенцију за повећање енергетске ефикасности у свом домаћинству, односно за замену столарије на пет једнокрилних прозора и једном једнокрилном балкон прозору.
2
Фото: Instagram/Gradonačelnik Milan Đurić

У току 2022. и 2023 године Град је уз подршку Министарства рударства и енергетике издвојио средства у износу од 66 милиона динара, кад је право на бесповратна средства остварило 410 грађана: суфинансирана је уградња соларних панела, замена столарије и котлова.

„Крајем 2023. додатних 37.5 милиона динара издвојено је за замену столарије, термичку изолацију спољних зидова, замену котлова, уградњу топлотних, соларних колектора и соларних панела у домаћинствима, а право на бесповратну новчану подршку остварило је 305 грађана“, навео је Ђурић.

Додаје да ће Град наставити да издваја средства за енергетску санацију, јер повећање енергетске ефикасности може довести до веће уштеде енергије и позитивног утицаја на животну средину.

„Заједно стварамо енергетски ефикасан Нови Сад“, поручио је Ђурић.

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести