Градски штаб о деловању у ванредним ситуацијама

Заменик градоначелника Новог Сада Сржан Кружевић одржао је шесту редовну седницу Градског штаба за ванредне ситуације на којој су разматрани извештаји установа, предузећа и организација, чланова Градског штаба.
Gradski štab za vanredne situacije  Foto: novisad.rs
Фото: Градски штаб за ванредне ситуације Фото: novisad.rs

Констатовано је да је стање у свим областима заштите задовољавајуће и да се континуирано спроводе активности усклађивања документације са актуелним законима, процене стања и припреме служби за деловање у ванредним ситуацијама.

Представник Ватрогасне бригаде Нови Сад известио је чланове Градског штаба да је стање задовољaвајуће када је реч о капацитетима заштите од пожара и захвалио Граду Новом Саду на континуираној подршци у виду обезбеђивања возила и опреме за рад.

Како је речено на седници, зимска служба формирала је оперативни штаб, увела први степен дежурства и извршила смотру механизације, те је констатовано да је спремна за деловање. Према извештају представника Хидрометеролошког завода, у наредном периоду не очекују се екстремне временске прилике карактеристичне за зиму, с обзиром на то да ће температуре бити изнад нуле.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести