Хиљаду шарана пуштено у Дунав

Близу 1.000 комада или око тону једногодишње шаранске млађи пуштено је у Дунав у Сремским Карловцима крајем прошле године.
р
Фото: З. Бела

Ову акцију извели су запослени у ЈВП „Воде Војводине” и то је, према речима Владе Чолића из Удружења спортских риболоваца „Дунав”, први подухват те врсте након више од пет година.

– За сваку похвалу је намера „Вода Војводине” да пориби и овај део Дунава – каже Чолић. – Скренуо бих пажњу риболовцима да уколико упецају ове шаране, пажљиво их откаче са удице и пусте. Они ће за годину бити спремни за улов.

Како наводе у ЈВП „Воде Војводине“, предузеће спроводи ову акцију у оквиру редовног програма порибљавања, које се увек обавља крајем године, на местима за које стручне службе предузећа процене да је најпотребније, а да је терен приступачан.

На овај начин, на велику радост пецароша и свих љубитеља природе, биће побољшан квалитет рибљег фонда у нашим риболовним водама. Порибљене локације у наредном периоду, чешће него обично, обилазиће рибочувари ЈВП „Воде Војводине“, поручују из тог предузећа.       

Зорица Милосављевић

Karlovci
09.02.2019 • 15:28
Za par meseci svi sarani zavrsice na Najlon pijaci.
Rade ( dolina …
11.02.2019 • 05:29
sa fotografije se vidi nestrucno poribljavanje dosli na mesto gde se moze doci kombijem ,umesto sa su camcima razvezli tamo gde su uslovi da saran zivi,ovako mogu zavrsiti u mrezi brace Dalton za par dana
EUR/RSD 117.9693
Најновије вести