Из Радосног детињства демантовали вест о штетности сапуна

Антибактеријски течни сапун који се користи у новосадским државним вртићима, чија исправност је недавно доведена у питање, безбедан је за коришћење, тврди координаторка Службе превентивно-здравствене заштите у Предшколској установи „Радосно детињство” Љубинка Вујић.
sapun
Фото: Dnevnik.rs

Тиме су из Предшколске установе демантовали вест да је течни сапун који користе малишани штетан, а коју је у јавност изнела мајка чије дете иде у вртић „Венди”, наводећи да то пише на декларацији. Та вест је изазвала велику пажњу јавности и недоумице код многих родитеља. Како је рекао координатор Службе за јавне набавке Горан Милић, сапун о којем је реч, иначе домаћег произвођача, користи се у ПУ од 2014. године.

“Такав сапун, истоветног хемијског састава, користе сви запослени и сва деца у нашој установи, којих ове школске године има 1.600”, рекла је Љубинка Вујић, не наводећи назив спорног средства. “Његовим коришћењем спречавамо појаву и ширење заразних болести у колективу. Декларација, таква каква јесте, по прописима, мора да стоји на производу. На сваком антибактеријском сапуну стоји истоветна декларација с назначеним мерама упозорења. Могуће је да се појави осетљивост коже, као и на сваки други производ намењен прању тела. До сада смо имали појединачне случајеве па смо родитељима дозвољавали да њихово дете у вртићу користи одговарајуће средство“.

Д. Ристић

 

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању од 12. априла

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести