Изложба "Мој нови пријатељ" у градском Прихватилишту у Шангају

НОВИ САД: Поводом Светског дана животиња, ЈКП „Зоохигијена и ветерина” организовала је по други пут изложбу „Мој нови пријатељ”, 1. октобра у градском Прихватилишту у Шангају. Тада је приказан 31 пас у складу са промоцијом удомљавања.
1
Фото: ЈКП "Зоохигијена" и ветерина Нови Сад

- Одлучили смо да мењамо стереотипе које важе за предузећа која се баве овом делатношћу - истакао је шеф прихватилишта Милан Квргић. - Једно смо од ретких, а можда и једино место у Србији које има дозвољен приступ за грађанство, па људи могу да дођу да бораве с псима и то у две смене током радних дана, од 10 до 12 и од 16 до 18 часова.

Када је реч о акцији удомљавања паса, септембар је био посебно успешан за ово предузеће јер је чак 35 љубимаца пронашло своје нове власнике. Тиме је и оборен рекорд у последње две године, а Квргић каже да је презадовољан овим учинком јер је претходни месец увек важио за период када је број заинтересованих најмањи.

- Успеху је највише допринела акција „Мој фаворит дана” која је претходила изложби - рекао је Квргић. - На друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм објављивали смо сваког дана фото-

графију једног пса из прихва-

тилишта. Било је доста симпа-

тично јер је сваки пас имао свој опис, па смо записивали висину и тежину, место где је нађен, колико има година, његове социјалне вештине и да ли је добар чувар куће. Акција је наишла на велики од‌јек и људи су делили наше креативне објаве, па смо конкретно успели да због те акције удомимо чак 12 љубимаца.

Он додаје да је акција покренута како би се на што бољи начин побољшала промоција удомљавања. Прошлог септембра је из прихватилишта изашло само 9 паса, стога је дошло до скока од чак 280 одсто. За разлику од претходне године, када је укупно удомљено 163 пса, до 1. октобра дом је пронашло њих 167. Иако изложба није била много посећена због лоших временских услова, Квргић се нада да ће након објављивања снимка са изложбе акција удомљавања доћи до више грађана.

Средином октобра ЈКП „Зоохигијена и ветерина” наставља са новим акцијама, те су спремили брошуре и проспекте о одговорном власништву у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, како би се грађани боље упознали са њиховим радом и да свака животиња има своје право, а да људи с њима треба да поступају на хуман начин, да их не схвате као играчке него као жива бића.

А. Чегар

Фото: ЈКП „Зоохигијена и 

ветерина Нови Сад” / Фејсбук

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести