Изложба "Обнова подграђа Петроварадинске тврђаве"

Изложба „Обнова подграђа Петроварадинске тврђаве” отвара се сутра у 14 часова у холу испред клуба посланика АП Војводине и трајаће до 14. јула.
1
Фото: Dnevnik.rs

Посетиоци ће током наредног месеца од 10 до 14.30 часова имати прилику да виде шта је до сада урађено. Изложбу ће отворити генерални секретар Скупштине АП Војводине Никола Бањац, а присутнима ће се обратити и директор Завода за заштиту споменика културе Новог Сада мр Синиша Јокић.

Након успешне изложбе у оквиру Војне болнице у Петроварадину, Завод за заштиту споменика, уз подршку Скупштине АП Војводине, наставља презентацију досадашњих резултата продуженом поставком изложбе. Обнова подграђа изузетно је захтеван пројекат и подразумева реконструкцију и санацију уличних фасада и кровова, археолошка истраживања, израду стратешког документа управљања културним добром, промоцију, едукацију и друго.

Будући да Завод прославља јубилеј, 35 година постојања, колектив те установе желео је да кроз изложбу прикаже шта је до сада урађено, хронолошки развој простора Тврђаве с подграђем, фазе истраживања, пројектовања, резултате грађевинских радова који су прошле године завршени. 

Улаз на изложбу је бесплатан.

Ј. В

EUR/RSD 118.4071
Најновије вести