петроварадинска тврђава

Нови Сад Успешно завршено чишћење тврђаве
Волонтери удружења грађана „3D World” (УГРИП-и) у недељној акцији изнели су 1.700 килограма смећа смећа из Равелина Леополда Првог и још неких делова горње тврђаве, чиме је завршена двоипогодишња мисија чишћења подземља централног дела Петроварадинске тврђаве.
Нови Сад Очишћено нових 700 килограма смећа са Петроварадинске тврђаве
Волонтери удружења “3D World” и ове недеље учествовали су у акцији чишћења Петроварадинске тврђаве, коју организују “УГРИП” и “Еко урбан фронт”.
Нови Сад Сачувајмо подземље Петроварадинске тврђаве
Највећи очуван систем за контраминско ратовање на свету институције су препустиле пропадању, војска и уметници претворили су га у канализацију, а несавесни људи затрпали десетинама тона смећа, закључак је трибине „Трагови отпада“, коју је на штанду Привредне коморе Војводине у оквиру Сајма туризма у Новом Саду, организовало Удружење грађана “3D World”.
Нови Сад Ексклузивно: Џулија Робертс се гостила на Тврђави с породицом
НОВИ САД: Ових дана хотел „Леополд Први” на Петроварадинској тврђави угостио је бројне филмске звезде, међу којима је свакако најзвучније име Џулија Робертс.
Нови Сад Подножје Тврђаве без саобраћаја: Нови замах туризму и животу
НОВИ САД: “Саобраћај у Подграђу Петроварадинске тврђаве - Од локалног ка регионалном“, назив је тематске конференције посвећене туристичким и привредним потенцијалима Подграђа Петроварадинске тврђаве, одржаној у оквиру Фестивала уличних свирача “Градић фест”, а у организацији Удружења грађана “Субурбиум”.
Нови Сад Фортификације – наслеђе с огромним туристичким потенцијалима
У организацији новосадског Завода за заштиту споменика културе у Официрском павиљону на Петроварадинској тврђави одржан је семинар „Обнова, одржавање и промоција тврђава – национални задаци развоја у европским оквирима”, на којем су учествовали и експерти за фортификације из Немачке и Швајцарске.
Photo
Нови Сад Егзит и ван зидина Петроварадинске тврђаве
Егзит није само на Тврђави. Весело је било и у Градићу, на мосту, на кеју, као уосталом и у целом граду.
Нови Сад Егзит се мењао пратећи дух времена
Што се мене тиче, наравно да рачунам онај први Егзит у шумарку код Филозофског факултета који је трајао епских сто дана и које ће вероватно памтити свако ко се на њему појавио бар једно вече.
Нови Сад Изложба чајника Марије Касаш у Музеју града на Тврђави
Изложбу “Чајници-Сведоци прошлости”, која  садржи око 150 чајника из колекције дипломираног инжењера технологије у пензији Марије Касаш, после карловачке публике, у Музеју града Новог Сада на Тврђави до краја августа моћи ће да погледају и Новосађани.
Нови Сад Егзит је више од фестивала!
Ускоро почиње Егзит фестивал, а са свих страна света пристижу похвале и овогодишњем програму, као и нултом дану када на Петроварадинску тврђаву у среду, 5. јула, долазе Килерси и Јеф Милс!
EUR/RSD 118.3742
Најновије вести