петроварадинска тврђава

Хроника Људска лобања и кости пронађени на Петроварадинској тврђави
На западном делу Петроварадинске тврђаве пронађени су људска лобања и делови скелета.
Нови Сад Промотивне шетње Новим Садом и Тврђавом
НОВИ САД: Као и претходних година, Удружење туристичких водича у сарадњи с Туристичком организацијом града Новог Сада уприличиће бесплатне, промотивне шетње по Новом Саду и Петроварадинској тврђави.
Нови Сад Зимска идила на Петроварадинској тврђави
Новосађани су одувек волели да град и све његове лепоте посматрају с бедема који га изнад Дунава чувају вековима. Петроварадинска тврђава је својом посебношћу привлачила и заљубљене парове, који се често загрљени могу срести на клупама постављеним на платоима.
Нови Сад УГ „СУБУРБИУМ“  Да културно живи Подграђе
“Баштина значи идентитет!” – у три речи је суштина активности Удружења грађана „Субурбиум“ из Подграђа Петроварадинске тврђаве.
Нови Сад Петроварадинска тврђава прославила 326. рођендан
НОВИ САД: Поводом обележавања 326. рођендана Петроварадинске тврђаве, данас су организована два бесплатна обиласка Подземних војних галерија.
Нови Сад Светски дан чишћења: „Тврђава без смећа“ у суботу, 15. септембра
НОВИ САД: Акција чишћења надземља тврђаве Петроварадин „Тврђава без смећа“ биће одржана у суботу 15. септембра, поводом Светског дана чишћења.
Нови Сад Петроварадинска тврђава и Подграђе као „Случај Петроварадин”
На Међународној летњој академији о управљању историјским градским четвртима, која је други сегмент пројекта „Случај Петроварадин”, учествовало је 30 младих стручњака из 26 земаља света.
Нови Сад Назире се решење управљања Петроварадинском тврђавом
Нови модел управљања Петроварадинском тврђавом требало би да донесе решење о газдовању простором Тврђаве с правног, економског и финансијског аспекта.
Нови Сад Фестивал уличних свирача представљен у новом простору културе у подграђу
Нови простор културе у подграђу Петроварадинске тврђаве у Београдској улици бр. 11, који ће користити Уметничка асоцијација ''Инбокс'', али и друга удружења из тог опуса, је адаптиран и прилагођен за презентовање културно-уметничких и друштвених садржаја.
Нови Сад Закључен уговор о изради студије управљања Тврђавом
Питање управљања једним од најлепших симбола Новог Сада ускоро би требало да буде решено јер је Град потписао уговор за израду програма и плана управљачког модела Петроварадинске тврђаве с београдском фирмом „Хорварт ХТЛ”, вредан око 3,7 милиона динара.
EUR/RSD 117.9446
Најновије вести