петроварадинска тврђава

Photo
Нови Сад НОВОСАЂАНКА ЈЕ ЈЕДИНА ЖЕНА У СРБИЈИ КОЈА СЕ БАВИ ОВИМ ПОСЛОМ Занат је НАСЛЕДИЛА од оца: Волела бих да и МОЈА ДЕЦА наставе породичну ТРАДИЦИЈУ (ФОТО)
У Новом Саду живи и ради једина жена ковач у целој Србији. Занат је наследила од оца, иако је то посао који се традиционално сматра мушким, она већ скоро две деценије сваког дана одлази у хладне лагуме Петроварадина у којима се налази породична ковачка радионица.
PhotoVideo
Нови Сад ТВРЂАВОМ ТРЧАЛО ВИШЕ од 2.500 УЧЕСНИКА Одржана пословна трка „NOVI SAD BUSINESS RUN” Ђурић: Још једна потврда ДОБРЕ ПОСЛОВНЕ КЛИМЕ у Новом Саду (ФОТО, ВИДЕО)
На пословној трци „ Novi Sad Business Run”, која је одржана данас поподне на Петроварадинској тврђави, учествовало је више од 2. 500 такмичара из 144 компаније које послују у Новом Саду и околини, а најуспешнији су  понели титулу најбржег тима и најфит компаније.
Нови Сад АТРАКТИВНЕ ТРКЕ, ПОРОДИЧНИ ФЕСТИВАЛ И КОНЦЕРТИ НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ Бициклисти јуре олимпијске бодове, забава за публику свих генерација
Најатрактивнија европска локација која је угостила и престижно Европско првенство у планинском бициклизму, Петроварадинска тврђава, поново ће бити светски центар дешавања овог спорта.
Нови Сад ФЛОРИСТИЧКA БОГАТСТВА ПЕТРОВАРАДИНСКЕ ТВРЂАВЕ Гибралтар на Дунаву још мало па као јадранска цитадела
Како би сачували флористичко богатство простора на ком се налази Споменик културе Петроварадинска тврђава, а са друге стране приближили њен биљни покривач јавности, стручњаци са Природно – математичког факултета Универзитета у Новом Саду последње три године раде на пројектима које суфинансира Градска управа за заштиту животне средине.
Нови Сад (ФОТО) ТРКА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ ОТВОРИЛА „OCR“ СЕЗОНУ „Fortress Challenge” кроз катакомбе и тунеле
Трка „Fortress Challenge” окупила је јуче више од 1.000 такмичара на Петроварадинској тврђави, чиме је отворена сезона „OCR” трка у Србији, а такмичарима је служила као добра подлога и припрема за све оно што их очекује до краја године.
Нови Сад МИСТЕРИЈЕ НОВОГ САДА Ево којa причa je опстала међу Новосађанима кроз векове  
Нови Сад је град богате историје и културе, а народи који су га насељавали, али и посећивали кроз векове оставили су неки траг у времену, понеку гласину, која би временом вештим преносом са генерације на генерацију постала права мистерија.
Нови Сад ГРАД НОВИ САД НАСТАВЉА СА ПРОЛЕЋНИМ ЧИШЋЕЊЕМ Данас велико спремање на Петроварадинској тврђави
Данас је на реду  Петроварадинска тврђава, споменик културе  од историјског значаја.
Нови Сад ЈЕСУ ЛИ У ЗИДОВЕ ПЕТРОВАРАДИНСКЕ ТВРЂАВЕ УЗИДАНЕ МАЧКЕ Откривамо да ли има истине У ОВОЈ ЛЕГЕНДИ О ВОЈВОЂАНКОМ ЗИДАЊУ СКАДРА
Сви смо читали песму „Зидање Скадра“ и плакали над судбином младе Гојковице која је жртвована да би ова тврђава опстала.
PhotoVideo
Друштво ДАН ДРЖАВНОСТИ ОБЕЛЕЖЕН У ТРИ ГРАДА СРБИЈЕ Почасни плотун артиљерије и дефиле ратних бродова Дунавом (ВИДЕО)
Поводом обележавања Дана државности Србије, припадници Гарде Војске Србије извели су тачно у 16 часова почасну артиљеријску паљбу - десет плотуна из четири артиљеријска оруђа са платоа Петроварадинске тврђаве, код сата.
Нови Сад У СУБОТУ ЗАБРАНА САОБРАЋАЈА КРОЗ ГРАДИЋ Петроварадински карневал преусмерава саобраћај у Петроварадину, ево како ће возити аутобуси
Због одржавања манифестације „Петроварадински карневал“ у суботу одређена је привремена забрана одвијања саобраћаја у Београдској улици у Петроварадину, у делу од Београдске капије до навоза на Варадински мост, саопштено је из Кабинета градоначелника Новог Сада.
EUR/RSD 117.1154
Најновије вести