петроварадинска тврђава

Нови Сад Закључен уговор о изради студије управљања Тврђавом
Питање управљања једним од најлепших симбола Новог Сада ускоро би требало да буде решено јер је Град потписао уговор за израду програма и плана управљачког модела Петроварадинске тврђаве с београдском фирмом „Хорварт ХТЛ”, вредан око 3,7 милиона динара.
Нови Сад Капије Петроварадинске тврђаве отворене,  почео Егзит
Капије Петроварадинске тврђаве су отворене, Егзит је почео. Програм на главној фестивалској бини отвариле су познате новосадске „Фрајле”.
Нови Сад Фестивал Егзит слави пунолетство, на Петроварадинској тврђави се увелико ради 
Припреме за прославу Егзитовог пунолетства увелико су у току, а како се екипа “Дневника” јуче уверила на Петроварадинској трвђави се ужурбано и вредно ради.
Нови Сад Изабрани извођачи на „Градић фесту”
Фестивал уличних свирача „Градић фест“, 18. по реду, биће одржан  у подграђу Петроварадинске тврђаве 30. и 31. августа и 1. септембра уз учешће великог броја уметника различитих профила, првенствено музичара, из Србије, региона и читавог света.
Нови Сад Бициклисти возили по Петроварадинској тврђави
На међународној бициклистичкој трци „MTB Petrovaradin Fortres cup”, која је јуче први пут одржана на Петроварадинској тврђави, се у десет категорија такмичило 112 такмичара из земље и региона.
Спорт / Остали спортови Трка планинских бицикала у недељу на Тврђави
Прва међународна трка планинских бицикала, Петроварадин фортрес МТБ, одржаће се у недељу на Тврђави и у Петроварадину у организацији БК Нови Сад.
Нови Сад Изложба "Обнова подграђа Петроварадинске тврђаве"
Изложба „Обнова подграђа Петроварадинске тврђаве” отвара се сутра у 14 часова у холу испред клуба посланика АП Војводине и трајаће до 14. јула.
Нови Сад У плану санација платоа на Бастиону Св. Леополда
У наредном периоду може се очекивати уређење платоа на Бастиону Св. Леополда на Петроварадинској тврђави, будући да је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције расписала јавну набавку за санацију поменутог платоа, који је под заштитом Завода за заштиту споменика.
Нови Сад Петроварадинска тврђава у улози двора Беле III у Немањићима
Ако сте протеклог викенда гледали "Немањиће - Рађање краљевине" могли сте да приметите да је један од симбола Новог Сада – Петроварадинска тврђава, нашла своје место и у овој ТВ серији.
Нови Сад Очишћено више од тоне смећа тврђави
Редовни и почасни чланови удружења „3Д свет”, огранак УГРИП-а, у недељној еколошкој акцији изнели су тону и 300 килограма смећа из два спољна барутна магацина на Петроварадинској тврђави.
EUR/RSD 118.0203
Најновије вести