Изложба у знак сећања на Драгослава Јовановића

Изложба слика “Посета пријатеља” била је представљена протеклог викенда у просторијама Месне заједнице Сремска Каменица, а посвећена је недавно преминулом новосадском сликару Драгославу Дракчету Јовановићу.
Izložba u znak sećanja na Dragoslava Jovanovića Foto: KUD „Sremac”
Фото: Фото: КУД „Сремац”

Била је то прилика да се окупе Дракчетови пријатељи и чланови породице и да заједно поделе лепе тренутке и сећања на великог човека и уметника.

– Не памти се да је нека изложба била тако посећена, да је сала била мала да прими све оне који су хтели да буду део овог културног догађаја у нашем месту – рекао је председник КУД-а „Сремац“ из Сремске Каменице Мирослав Ласица. – Било нас је око стотињак, а између осталог ту су били песници, ликовни критичари, уметници... а стигао је и велики број гостију из иностранства и региона, који су величали његов лик и дело.

Фото: Изложба у знак сећања на Драгослава Јовановића Фото: КУД „Сремац”

Како је рекао наш саговорник, Дракче је био велики уметник, а још већи човек, те није за чудити што је толико људи желело да изрази захвалност за његову креативност, јер само велики људи оставе дубок и неизбрисив траг, живећи кроз наше мисли и срца, али и кроз своја дела. Вече је протекло у набоју емоција, препуно лепих речи и са напором задржаних суза. 

– Захвалио бих се Дарку Јовановићу, Тањи Вецкалов, Мирославу Ласици, КУД-у „Сремац“ и локалној самоуправи Сремске Каменице на успешној организацији ове посебне уметничке вечери. Истичем да смо сви, након изложбе, отишли срећни и испуњени, јер смо били део доброте и љубави међу људима, која нам је преко потребна у овом убрзаном времену у којем живимо - рекао је Ласица.
 

И. Миклоши 

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести