ЈГСП Нови Сад: Испорука електричних аутобуса не касни

НОВИ САД: Поводом данашњег саопштења Градског одбора Странке слободе и правде, ЈГСП „Нови Сад“ је у обавези да реагује, будући да је у тексту изнет низ нетачних информација, којима се доводе у заблуду грађани Новог Сада.
jgsp autobus
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи, у ЈГСП сматрају да је крајње недопустиво и некоректно како према запосленима у предузећу, тако и према Новосађанима да се градски превозник искористи на овакав начин за прикупљање политичких поена.

Неистинита је тврдња да испорука електричних аутобуса касни, с обзиром да је Уговор о куповини потписан 24. марта прошле године са роком за испоруку од 13 месеци.

Није тачан, како се додаје, ни податак да само половину запослених чине возачи и механичари. Од 1298 запослених на дан 09. јануар 2023. године, у Саобраћајном сектору запослено је 676, у Техничком сектору 258 радника, док је 129 билетара, благајника и контролора.

У саопштењу се даље наводи да није истинита ни информација да возачи и механичари имају значајно мање просечне плате од запослених у администрацији. Права истина је да је просек плате возача 93.000 динара, механичара 92.000 динара, а запослених у администрацији 68.000 динара, док је просечна плата директора предузећа 88.000 динара.

Верујемо да су грађани Новог Сада свесни да је градски превозник једино и искључиво у функцији организације квалитетног јавног превоза и да даље даје свој максимум како би остварио тај задатак, поручују из ЈГСП Нови Сад.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести