ЈГСП „Нови Сад“ Ускоро на улицама 30 соло аутобуса

Нови „Мерцедесови” соло аутобуси на компримовани природан гас (ЦНГ) стигли су у гаражу Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад”, а како смо незванично сазнали, свих 30 возила, колико је и купљено, стићи ће до краја недеље.
„Mercedesova” vozila stižu u GSP  Foto: Dnevnik.rs
Фото: „Мерцедесова” возила стижу у ГСП  Фото: Дневник.рс 

У питању су возила која су истих перформанси као и 13 соло аутобуса истог произвођача који су у септембру испоручени ЈГСП-у. Сви они имају и њи-фи рутере за бесплатан интернет уз могућност повезивања 30 путника истовремено, видео-надзор, те капацитет од 28 путничких места, једно за смештај колица особа с инвалидитетом и једно за возача.

Градски превозник захтевао је да нови аутобуси могу да приме најмање 90 путника. Грађани ће се њима возити ускоро, чим технички пријем и регистрација возила буду завршени. Незванично сазнајемо да се очекује да до краја марта у возни парк ЈГСП-а стигне и 20 зглобних аутобуса турског произвођача БМЦ, такође на ЦНГ. Реч је о значајној обнови возног парка, на којој се ради још од прошле године, а којом у том предузећу желе да преполове просечну старост возила.

        В. Б.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести