Карате клуб „Пантер 2011” отворио секцију у Каћу

Карате клуб „Пантер 2011” из Будисаве лане је у центру Каћа отворио просторије, па сада грађани и тог приградског насеља могу похађати карате школицу, тренирати у такмичарској или групи за рекреативце или с личним тренером.
sport kac
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

По речима тренера Игора Ивића, епидемија коронавируса значајно је утицала на спорт у читавом свету, па тако ни каћки „Пантер” није још стигао да привуче већи број деце.

– Као професор, увек се залажем за то да се деци пружи избор активности којима желе да се баве па понуда спортова у сваком месту мора да буде што разноврснија – објашњава Ивић, додајући да је то само један од разлога за отварање секције у Каћу. – Деца тренинге поистовећују са школском годином и распустом па пошто је у току „летња пауза” и нестабилна ситуација с епидемијом коронавируса, уместо досадашњих 60 полазника имамо око 40, а годишње учествујемо на око 30 турнира.

По речима тренера Ивића, карате је Светска здравствена организација признала као базични спорт који изузетно повољно утиче на општи психофизички развој, а деца чим напуне четири године могу похађати часове. Такође, малишани кроз бављење каратеом уче о равноправности полова, да уважавају тренере и другаре, он изузетно повољно утиче на правилно држање тела и моторику.

– Планирамо да, уз помоћ Града и локалне самоуправе, крајем августа организујемо карате камп који би требало да буде интернационалног карактера, али ће он највероватније бити померен – најављује Ивић. – Кад је реч о тренинзима, они ће почети 24. августа, а грађани и деца већ од средине августа могу доћи и да се упишу.

По Ивићевим речима, за време епидемије коронавируса и посебних препорука Кризног штаба, у Клубу се изузетно водило рачуна о хигијени и мерама превенције ширења вируса. Како објашњава наш саговорник, разлога за бригу и страх нема јер Клуб од Карате федерације и Кризног штаба добија упутства како да поступа и како да организује тренинге. Због тога ће и убудуће у клупским просторијама бити постављене дезобаријере, фајталице с алкохолом, биће обавезна дезинфекција руку, а тренинзи ће бити прилагођени тренутној ситуацији.   

С. Ковач

ПројекатНови Садспортом до здрављасуфинансирао је Град Нови Сад, а ставови изнети у подржаном пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио новац

EUR/RSD 117.3896
Најновије вести