Све селекције Карате федерације Србије у погону

Камп Карате федерације Србије и ове године одржава се на планини Тари.
Карате федерација Србије
Фото: Карате федерација Србије/Најмлађи каратисти на кампу на Тари

Наше најмлађе каратисте заменили су најбољи јуниори, који су смештени у Хотелу „Оморика” и вежбаће тамо до 19. јуна. У Крагујевац су стигли и најбољи сениори и сениорке Србије, који ће тамо остати на припремама до 20. јуна.

– Настављамо рад с најпреспективнијим каратистима у свим узрасним  категоријама. Посебно нам је важан програм рада за олимпијске кандидате, јер, поред Јоване Прековић, имамо пет-шест кандидата за предстојеће Олимпијске игре у Токију, које су због ковида-19 одгођене за 2021. годину. Наше амбиције су велике, а да бисмо их остварили, најбољим каратистима је на располагању комплетан стручни тим  Карате федерације Србије, с директором савеза Предрагом  Стојадиновим на челу – рекао је председник КФС Славољуб Пипер.

С каратистима раде селектор Горан Шћепановић и персонални тренери Роксанда Атанасов, Миленко Ордагић, Жарко Радовановић, Слађана Стојковић, Новица Срећковић, Немања Глишић, Александар Радисављевић и Милан Лаковић.

– Ради се о тренерима који учествују у припреми наших спортиста за међународне акције свих селекција, укључујући и Олимпијске игре. Осим тога, у стручном штабу имамо и докторе наука у карате спорту, као што су Страхиња Тепавчевић и Срећко Јовановић, што довољно говори да поседујемо стручни капацитет за највеће домете. За сада је најважније то да вредно и организовано радимо и убеђен сам да резултати на крају неће изостати – рекао је председник Пипер, додавши да Управни одбор КФС има велику подршку министра за спорт и омладину Вање Удовичића, Спортског савеза Србије, као и Олимпијског комитета наше земље, на чему су изузетно захвални.

За сада су сва међународна такмичења обустављена. Крајем јуна одржаће се државна првенства, док ће јул бити резервисан за кампове регионалних карате савеза, а август за нове припреме такмичарских погона српске репрезентације. 

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести