Каратиста Импулса Михајло Поповић првак Балкана

Каратиста КК „Импулс” Михајло Поповић освојио је златну медаљу на Балканском првенству за кадете, јуниоре и млађе сениоре, одржаном од 6. до 8. децембра у Брежицама, у Словенији, што је његов највећи успех до сада.
1

Поповић се такмичио у категорији борби млађих сениора до 75 килограма, потврдивши добру форму, што му је и донело златно одличје.

Како кажу у клубу, упорност и залагање на тренинзима под стручним надзором искусног тренера Предрага Стојадинова и овог пута се показало као прави пут до успеха, те је поново после шест година на Михајловим грудима засијало златно.

– Балканско првенство у Словенији је за мене прво такмичење у новој категорији млађих сениора до 75 килограма, и златна медаља у појединачном наступу ми много значи због долазећих надметања – рекао је за „Дневник” Михајло Поповић. – После четири победе, међу којима је и титула актуелног вицешампиона света у тој категорији, постао сам првак Балкана. Следе три циклуса припрема и надам се наступу на Европском првенству, које ће се одржати почетком фебруара наредне године у Будимпешти.

Прво место младом каратисти је дошло као награда после четири добијена меча. Успех је утолико већи када се зна да је у финалу победио веома јаког репрезентативца БиХ, који је актуелни вицешампион света од пре неколико месеци. На Балканском шампионату је учествовало 714 такмичара из седам држава – Босне и Херцеговине, Хрватске, Црне Горе, Румуније, Словеније, Кипра и Србије.

EUR/RSD 117.5504
Најновије вести