Касни завршетак амбуланти на Подбари и Адицама

Изградња Дома здравља на Адицама трајаће 52 дана дуже, тако да би тај објекат требало да буде завршен до 18. марта 2021. године.
радови
Фото: Dnevnik.rs

Како је у измени уговора наведено, рок је померен због више силе, односно пандемије проузроковане вирусом ковид-19. Из истог разлога ће 90 дана дуже, до 15. октобра, трајати и реконструкција амбуланте у Алмашкој 4, у којој ће бити смештен новосадски Центар за репродуктивно здравље. Уговори су, иначе, измењени на иницијативу извођача, а без обзира на померање рокова, цена радова остаје непромењена.

Обнова, односно капитално одржавање објекта на Подбари, коштаће око 41,2 милион динара, без ПДВ-а, а тај посао је на тендеру Градске управе за имовину и имовинскоправне послове поверен новосадским фирмама „НПН Градња”, „Рекорд Ердеш”, као и предузећима „Економистелектро” из Беочина и „Нео инжењеринг” из Ветерника.

Уговор за изградњу амбуланте на Адицама, вредан 97,8 милиона динара, без ПДВ-а, Градска управа за имовину и имовинскоправне послове закључила је с фирмама „Морава Ин” и „Рад ГМ” из Крушевца, „Teming Electrotechnology” из Ниша и „Junior Security” из Зрењанина. Нова амбуланта на Адицама смештена је у блоку између Смедеревске улице, Симе Шолаје, Жикице Јовановића и Бањалучке. У том објекту, површине око 1.200 квадрата, планирано је око 30 запослених, односно пет лекара опште праксе, по један гинеколог, по педијатар за предшколце и за децу школског узраста, те дечји стоматолог, општи стоматолог, као и најмање 14 медицинских сестара – техничара и две спремачице. Очекује се да ће отварање нове амбуланте растеретити домове здравља на Лиману и у Вршачкој улици.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести