Коло српских сестара даривало „Земљу живих”

Чланице Кола српских сестара су, у оквиру пројекта „Унапређење положаја зависника”, посетиле терапијску заједницу „Земља живих” на Ченеју и уручиле штићеницима средства за личну и колективну хигијену, пециво, одећу и кафу.
1
Фото: Dnevnik.rs

Потпредседница Кола др Нада Араницки подсетила је на то да та организација већ пет година редовно посећује то ченејско имање.

– Захваљујући Граду и Управи за социјалну и дечју заштиту, имамо могућност да сваке године, путем пројекта „Помоћ болеснима од болести зависности”, набавимо храну, постељину, одећу или хемикалије за штићенике – појаснила је др Нада Араницки. – Сваке године настојимо да им поклонимо кафу, за коју штићеници у шали кажу да им је сад једини порок. Осим ње, ове године смо им обезбедили детерyент за прање судова, шампоне за купање и косу, сапуне и гелове за руке, тоалет-папир и прашак за веш. Много су се обрадовали и пециву, а посебно пити с вишњама и бундевом.

Нада Араницки напоменула је да у склопу својих активности чланице Кола неколико пута годишње посећују „Земљу живих” и поклањају штићеницима половну одећу која им је непрекидно потребна јер свакодневно раде са стоком и земљом.

Фото: Dnevnik.rs
Сваке године, путем пројекта „Помоћ болеснима од болести зависности”, набавимо храну, постељину, одећу или хемикалије за штићенике (Нада Араницки)

Координатор терапијске заједнице „Земља живих” Андреја Јовановић

захвалио се чланицама Кола и нагласио да је „Земљи живих” драгоцена сарадња с Градом и да је она добар пример како се заједно може постићи више.

– Осим материјалне помоћи, организованог живота и терапије, штићеницима је потребно и да се осете пажњу и подршку – казао је Јовановић. – Неопходно је да увиде да је друштву и Граду стало до њих, да нису заборављени, да имају подршку да се изборе с изазовима који су пред њима. Чланице Кола на разне начине подржавају штићенике годинама, због чега сам им бескрајно захвалан.

С. К-ч

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести