Краљевство елеганције и једноставности у колекцији Наташе Бодирожић

Модну ноту осмом „НС маркету“ дала је мини-ревија наших суграђанки и једне Суботичанке, које су на радионици „Мајица с твојим потписом“ креирале мајице, уз подршку атељеа „Cristonati Couture“, који полако али сигурно, придобија срца новосадских дама.
е
Фото: Дневник (В. Фифа)

На креативној радионици, девет учесница је два сата вредно радило на реализацији своје идеалне мајице, а награђене су три креације које ће тај атеље уврстити у своју понуду. Власница атељеа, а уједно предузетница у моди Наташа Бодирожић истиче да су на радионици размењени добро расположење, идеје и знање.

– Драго ми је што смо направили такву радионицу јер креативност, да би се изразила, тражи свој пут, простор и експресију – каже Наташа. – Видим да постоји много потенцијала у окружењу тако да је то био један својеврстан тест да се људи одваже и пријаве, а посетиоци су могли да виде какав је то процес у ствари. Учеснице су биле веома задовољне и срећне!

Фото: Дневник (В. Фифа)

Наташа Бодирожић живи у Новом Саду већ дуги низ година, а љубав према моди присутна је одмалена због њене мајке која се бавила шивењем. Велику помоћ пружа јој и сестра, која се такође бави креирањем одеће. Пре четири године одлучила је да свој сан, жеље и идеје смести у Алексе Шантића 24/2 где Новосађане чека насмејана и увек љубазна. Осим што имају прилику да погледају одевне комаде њених колекција, могу да дођу са својом комбинацијом или венчаницом из снова, те им Наташа, заједно са својим тимом сарадника, ту замисао претвори у стварност.

– Имам константу потребу да одећом преобликујем женско тело, истакнем оно најлепше и да томе дам свој лични, препознатљив печат – наводи Наташа. – Веома је битан елегантан лого који прати ноту, а прожима се кроз сваку колекцију, а додатно је посебан по томе што се, осим у принту, израђује и у месингу, где сарадник Имре сваки лого израђује процесом који захтева ручну завршну обраду. Увек идем за својим искуством и потребом да бих најбоље разумела жене и одећу прилагодила и њиховим стиловима живота. Зато се моја понуда се састоји од три сегмента, а први је памучни програм, у оквиру којег су жене зачас спремне и дотеране. Нешто једноставно, а елегантно. Нешто што никада неће изаћи из моде.

Други сегмент Наташине креативности су услуга шивења по мери, када се цео њен тим труди да одговори баш сваком задатку. Наташа Бодирожић наводи да је радује што је до сада углавном стварала за жене средњих година. То је подразумевало, како она каже, смелу елеганцију и професионални гламур, а посебну креативност развија радећи на невероватним венчаницама.

Фото: Дневник (В. Фифа)

– Ја у овом атељеу и градим свој бренд и нудим услугу, а моје колекције су увек у понуди – открила је наша саговорница. – Трећи сегмент је дизајн, а све што радимо – дорађујемо ручно, док су ми колекције углавном једнобојне. Свака колекција је плод моје тренутне инспирације, периода, музике и путовања.

Наташа се похвалила својом трећом „танго” колекцијом, на којој тренутно вредно ради, а којој је дала назив „Загрљај”. Колекцију ће чинити десет одевних комада дефинисаног струка, отворених леђа – модели који ласкају женској фигури и прате линију тела, израђени од свечанијих еластичних материјала. Исту такву, али приступачнију колекцију радиће и у памуку да би жене које које плешу тај плес у Атељеу себи могле обезбедити жељену комбинацију коју ће носити на часовима плеса да би се осећале као праве „тангере”.

– Човек не сме бити затворен за идеје, нема места сујети, него треба живети и дисати с окружењем јер управо та отвореност доводи до успеха – закључила је Наташа. – Одећа из моје треће колекције неће бити искључиво за жене које плешу танго, него ће и остале жене моћи да их носе у свечаним приликама.

Док Новосађани нестрпљиво очекују трећу гламурозну Наташину колекцију, атеље „Cristonati Couture“ украшен је елегантним футролама за лепезу. То је најновији детаљ који је осмислила Наташа, којој тај мали, али диван Атеље представља хоби. Ипак, њена прва колекција је на „Serbia Fashion Week“-у била и те како запажена, док ће њена стилизације винске флаше, као једна од десет победничких, овог месеца бити представљена на “Paris Fashion Week”-у.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.2782
Најновије вести