Креативна радионица у Галерији Матице српске: Деца кроз игру учила о прошлости града

У оквиру новог едукативног програма „Мој град-новосадске уметничке приче” јуче је у Галерији Матице српске одржана креативна радионица намењена деци предшколског и раног основношколског узраста.
matica
Фото: Dnevnik.rs

То је прилика да малишани, у јединственом амбијенту Галерије, открију културно богатство, а кроз нову радионицу и упознају се с изгледом Новог Сада у 18. и 19. веку.

На самом почетку програма, уз дружење и причу, малишани су имали задатак да уз помоћ пузла сложе слике на којима су ведуте Новог Сада и Петроварадинске тврђаве од пре 150 година. Музејска едукаторка-приправница Галерије Матице српске Јелена Бобић водила је програм креативне радионице. Она је деци испричала на који начин настају графике и шта се све променило у изгледу града у односу на данас.

Фото: Dnevnik.rs

– Мислим да су те радионице веома значајне, како за развој дечје креа­тивности, тако и за упознавање музеолошких појмова – рекла је Јелена Бобић. – Осим тога, и сам начин про­вођења њиховог слободног времена у некој институцији културе је веома битан. Сматрам да је добро да се одмалена навикавају на такав начин попуњавања слободног времена, а успут да кроз игру усвоје нова знања.

Уз добро рас­по­ложење и разиграност, малишани су, посматрајући ведуте Новог Сада, заједно с Јеленом износили своја мишљења и знања о нашем граду, а крај радионице деца су се посветила креативном делу у којем су цртали ведуту нашег града, онако како су је они замислили.

Текст и фото: Д. Тривуновић

EUR/RSD 117.5723
Најновије вести